Svet
16730 ogledov

Oglasil se je prijatelj morilca svojih treh otrok

Otroci, žrtve zločina Instagram
Na Hrvaškem še naprej odmeva družinska tragedija, v kateri so umrli trije otroci.

Kot smo že poročali, v noči s petka na soboto je v Zagrebu prišlo do hude tragedije, v kateri je 56-letni Avstrijec Harald Kopitz, ki sicer živi in dela v hrvaški prestolnici, ubil svoje tri otroke; sedemletna dvojčka, dečka in deklico, ter štiriletnega dečka. 

Isto noč je objavil svoje slovo na Facebooku, pojasnil, zakaj se je odločil za skrajno dejanje, in se odločil soditi še sebi. Zastrupil se je. Objava na spletnem omrežju je vznemirila enega izmed njegovih Facebook prijateljev, da je poklical policijo. Ta je vdrla v stanovanje, kjer je prišlo do tragedije. Žal otrokom ni bilo več pomoči, 56-letnega storilca pa so odpeljali v bolnišnico, kjer ga še vedno zdravijo. Njegovo stanje je stabilno, ves čas je prisotna policija. 

Težave z denarjem

Vest odmeva tudi v Avstriji, kjer je tamkajšnji tabloid Heute govoril z enim izmed prijateljev 56-letnega morilca svojih otrok. Dunajčan je povedal, da je imel Kopitz hude težave z denarjem. Imel je sicer svoje podjetje za finančno svetovanje, sodeloval je z več večjimi podjetji, a pri tem sam zabredel v hude težave. 

Njegov prijatelj je povedal še, da otrok niti ni imel rad, bil naj bi obseden s pomislijo, da v resnici ni njihov biološki oče. "Večkrat je poevdal, kako grozno je imeti otroke. V zadnjih dveh let je nenehno kritiziral svojo družino, v njegovih očeh se je videlo sovraštvo." 

Na spletnih omrežjih se je sicer trudil prikazati kot vzoren oče, ki preživlja kakovosten prosti čas s svojimi otroci.

Zastrupitev in zadušitev?

Hrvaški mediji poročajo še, da je vse manj verjetno, da je smrt otrok nastopila zaradi zadušitve, vse verjetneje pa se preiskovalcem dozdeva, da je bila ključna za smrt otrok zastrupitev, najverjetneje s tabletami. 

Preiskovalci so vendarle na truplih otrok videli sledove nasilja, tako da se zdi, da jih je oče najprej zastrupil, potem pa še zadušil. 

Več odgovorov bo podala obdukcija, katere izsledki bodo znani prihodnji teden. 

Otroci, žrtve zločina Žalostno Svet To se je zgodilo z mamo ubitih otrok Harald Kopitz Policija Svet Nove podrobnosti grozljivega umora treh otrok

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1