Svet
4965 ogledov

Oglasila se je mlada žrtev skupinskega posilstva

Karabinjeri Profimedia
Mladenka z apelom za ženske, ki so bile tako kot ona žrtev posilstva.

19-letnica, ki jo je leta 2022 posilila skupina moških v Palermu, se je oglasila z apelom za ženske, ki so bile kot ona žrtev posilstva. Objavili so ga v oddaji na italijanskem programu Retequattro. V začetku je sporočila, da mora živeti naprej za svojo mater. Nadaljevala je s sporočilom za ostale žrtve posilstva: "Ne motimo se me, motijo ​​se nekateri moški, ki vidijo ženske kot spolni objekt in ne kot bitje, polno čustev, občutkov in življenja."

"Veliko žensk se zaradi sramu boji prijaviti posilstvo. A vas ne bi smelo biti sram. Ne sme biti sram nas, ampak tiste, ki si nas upajo dotakniti brez našega privoljenja. Brala sem o dekletih, ki po tem, kar se mi je zgodilo, nočejo več ven ... Ampak zakaj bi nas prikrajšali za izhode? Zakaj me? Oni so zveri, ki bi jih morali prikrajšati."

Zapisala je, da ima tudi sama težave, ko misli na prihodnost. Ve, da se mora soočiti s težkim življenjem. A hkrati ve, da ji mora uspeti. Med drugim tudi zaradi matere, ki je zaradi hude bolezni priklenjena na posteljo, pa jo kljub temu vedno spremlja z nasmehom. 

Povedala je tudi, da se še vedno sooča z grožnjami sorodnikov posiljevalcev in da bi morale biti žrtve bolje zaščitene. "Obstajajo ženske, ki so po prijavi umorjene ali zaznamovane in prav gotovo nihče ne želi tvegati vsega tega," nadaljuje v pismu. Če bi obstajala boljša zaščita in ostrejši zakon, bi moški dvakrat premislili, preden bi storili kaj takega. "Velikokrat niso hudo kaznovani, a če bi šlo za dosmrtni zapor ali pa za več let zapora, bi dvakrat premislili, preden bi se dotaknili ženske. Potem bi ostali samo manijaki, ki so na žalost bolni in jih niti ne skrbi za kazen," je še zapisala. Dodala je, da zaenkrat še ni sposobna za komunikacijo z moškimi, saj so jo posiljevalci "uničili". 

Najprej so jo opili, nato posilili in dejanje snemali

Kot smo pisali, se v Italiji nadaljuje sojenje osumljencem skupinskega posilstva 19-letnice v Palermu, ki se je zgodilo v noči iz 6. na 7. julij leta 2022. Prve aretacije so se zgodile v začetku avgusta, osumljenih je sedem moških, ki so bili v času posilstva stari od 17 do 22 let.

Italijanska policija - fotografija je simbolična Brutalno posilstvo Svet Sodelovala v brutalnem skupinskem posilstvu mladenke, zdaj jokata

Dekle naj bi po rekonstrukciji dogodkov v diskoteki najprej opili, nato so jo odpeljali na mesto zločina, kjer se je zgodilo brutalno posilstvo. Na videonadzornih posnetkih z ulice je videti, kako sedem moških spremlja dekle, ki težko hodi. Medtem, ko je šest moških brutalno posililo dekle, je eden dogajanje snemal. Nekaj osumljencev je med zaslišanji potrdilo, da je dekle večkrat prosilo, naj nehajo.

Po samem posilstvu so se osumljenci med seboj pogovarjali brez kančka obžalovanja ali občutka krivde. Iz objavljenih pogovorov med njimi (prek sporočil) je zaznati popolno brezčutje do žrtve, ki so jo moški napadli kot "psi", kot se je izrazil eden od osumljencev. Eden od sedmerice je namreč prijatelju po posilstvu opisal dogajanje s temu besedami: "Gnusi se mi, ker smo bili, prisežem, kot sto psov nad eno mačko. Pred tem sem videl kaj takega samo v porno videih. Bilo nas je preveč. Iskreno povedano, malo se mi je gnusilo, ampak kaj naj storim? Meso je meso."

Po nasilju so dekle v bolečinah pustili ob cesti, pozneje so jo rešili mimoidoči, ki so jo pospremili v bolnišnico. Dekle je dogodek takoj prijavilo in navedlo imena treh mladeničev, ki jih je poznalo. Posiljevalci in njihovi svojci so žrtvi tudi grozili, med samim sojenjem se je soočala s številnimi grožnjami. Druge mladeniče so kasneje identificirali prek videoposnetka enega od osumljencev. 

Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • jazalen 09:12 05.september 2023.

    Karma bo poskrbela za vse.

  • Pepe007 08:55 05.september 2023.

    Sojenje bi moralo biti v takih primerih hitro in učinkovito, ker so udeleženci sami poskrbeli za dokazni material. Ne dvomim, da ima tudi Italija dovolj visoke maksimalne kazni za posilstvo, če se poskrbi, da nimajo možnosti predhodnega izpusta. Razen tega ...prikaži več se jih da obsoditi tudi še za kako drugo reč, ker gre na nek način tudi za ugrabitev, omamljanje, nasilje nad posameznico ... Sodišče se mora samo potruditi.