Svet
11969 ogledov

Sodelovala v brutalnem skupinskem posilstvu mladenke, zdaj jokata

Italijanska policija - fotografija je simbolična Epa - fotografija je simbolična
Objokana sta priznala, da sta sodelovala pri dejanju. Kljub temu še vedno trdita, da je žrtev privolila.

V Italiji se nadaljuje sojenje osumljencem skupinskega posilstva 19-letnice v Palermu, ki se je zgodilo v noči iz 6. na 7. julij leta 2022. Prve aretacije so se zgodile v začetku avgusta, osumljenih je sedem moških, ki so bili v času posilstva stari od 17 do 22 let.

Dekle naj bi po rekonstrukciji dogodkov v diskoteki najprej opili, nato so jo odpeljali na mesto zločina, kjer se je zgodilo brutalno posilstvo. Na videonadzornih posnetkih z ulice je videti, kako sedem moških spremlja dekle, ki težko hodi. Medtem, ko je šest moških brutalno posililo dekle, je eden dogajanje snemal. Nekaj osumljencev je med zaslišanji potrdilo, da je dekle večkrat prosilo, naj nehajo.

Jokata zaradi lastne usode 

Včeraj sta dva osumljenca med zaslišanjem v joku priznala dejanje, a sta oba še vedno trdila, da je žrtev privolila v dejanje. Eden od osumljencev se je včeraj opravičil za to, kar je storil. Kot pišejo italijanski mediji, se je med zaslišanjem pri obeh slutilo obžalovanje iz osebnih razlogov in ne toliko kesanje za kruto dejanje. Prvi je priznal, da si je s tem uničil življenje, drugi pa, da si želi, da ne bi sodeloval pri dejanju. 

Žalostno: želijo videti posnetek posilstva

Medtem, ko potekajo zaslišanja sedmih osumljencev, je posnetek posilstva postal ena izmed vročih tem na italijanskem spletu, poročajo italijanski mediji. Nastali so celo kanali na Telegramu, kjer uporabniki postavljajo vprašanja, kot so "Kdo ima video Palerma? Dobro menjam" ali "Ali ima kdo posnetek posilstva sedmih mladeničev v Palermu?".

Ena od teh skupin z naslovom "Video dekleta s posilstva v Palermu" ima 26.000 naročnikov, druga z imenom "Video Palermo girl" pa 60.000 naročnikov in zagotavlja povezavo do videoposnetka in postopek za registracijo. Drugi kanali uporabljajo ključne besede, kot so "Palermo", "posilstvo" in "video", s čimer pridobijo na tisoče naročnikov z obljubo, da bodo prikazali grozljiv video. 

Pištola Slovenija Slovenija Slikopleskar likvidiral Natašo in njenega nečaka kašelj Alarmantno Zdravje Otroci in cigarete: Se to res dogaja?

Brez usmiljenja do žrtve

Po samem posilstvu so se osumljenci med seboj pogovarjali brez kančka obžalovanja ali občutka krivde. Iz objavljenih pogovorov med njimi (prek sporočil) je zaznati popolno brezčutje do žrtve, ki so jo moški napadli kot "psi", kot se je izrazil eden od osumljencev. Eden od sedmerice je namreč prijatelju po posilstvu opisal dogajanje s temu besedami: "Gnusi se mi, ker smo bili, prisežem, kot sto psov nad eno mačko. Pred tem sem videl kaj takega samo v porno videih. Bilo nas je preveč. Iskreno povedano, malo se mi je gnusilo, ampak kaj naj storim? Meso je meso."

Po nasilju so dekle v bolečinah pustili ob cesti, pozneje so jo rešili mimoidoči, ki so jo pospremili v bolnišnico. Dekle je dogodek takoj prijavilo in navedlo imena treh mladeničev, ki jih je poznalo. Druge so kasneje identificirali prek videoposnetka enega od osumljencev. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 8