Svet
15122 ogledov

Ogromna toča uničevala avtomobile

Novice: Na tej povezavi spremljajte verjetnost pojavljanja toče Profimedia
Vremenska katastrofa.

Italijani se te dni na otoku Sardinija borijo z uničujočimi požari, po drugi strani pa so jih na drugem koncu države prizadela še neurja. 

Naš vremenski portal Neurje.si objavlja, da je na območju mesteca Fidenza, severozahodno od Parme, ogromna toča, ki je po neuradnih podatkih presegla debelino 10 cm, uničila vse avtomobile, ki niso bili pod streho in povzročila pravi kaos na cestah. Ogromna škoda je tudi na drugih objektih. 

Neverjetno velika toča je Italijo prizadela že včeraj, v kraju Lumezzane, severno od mesta Brescia, v severni Italiji je bila velika za celo pest. 

Požari, pomoč iz drugih držav

Medtem na otoku Sardinija gori več tisoč hektarov površin, okoli 1200 ljudi so morali evakuirati iz njihovih hiš, med njimi tudi številne turiste. "Gre za katastrofo brez primere," je razmere opisal vodja deželne vlade Christian Solinas, ki je zaradi požara na Sardiniji razglasil tudi izredne razmere. Gašenje otežuje močan veter, ki razpihuje ognjene zublje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najbolj ogroženo je mesto Porto Alabe na zahodu otoka. Gasilska letala tam spuščajo vodo nad ogenj, ki se je že praktično povsem približal hišam. S požarom se sicer bori okoli 7500 gasilcev, navaja AFP.

Italija je zaprosila za pomoč v okviru evropske civilne zaščite in Francija in Grčija sta se na poziv že odzvali. Na območje sta poslali po dve svoji gasilski letali. Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič pa je sporočil, da so v stalnem stiku z italijanskimi oblastmi, če bo potrebna še dodatna pomoč.

Na območju je zgorelo že okoli 20.000 hektarov rastlinja. Uničenih je več hiš, ogrožene pa so tudi številne divje živali, je sporočila italijanska civilna zaščita.

Slovenija Huje bo, kot so pričakovali, Arso razglasil oranžni alarm

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Peter Teichmeister 16:01 27.julij 2021.

    Ti "lada" si škodljiv

  • Bobby_Armstrong 09:33 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • si_rob 06:35 27.julij 2021.

    Kakšen komentar, ma za pop....t.