Slovenija
59594 ogledov

Huje bo, kot so pričakovali, Arso razglasil oranžni alarm

Arso
Vremenske razmere bodo popoldan in zvečer resnejše, kot je kazalo še zjutraj.

Agencija za okolje je ob desetih dopoldan za zahodni in osrednji del države prižgala oranžni alarm zaradi neviht.

"Danes pozno popoldne, zvečer in v prvem delu noči na torek bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in točo," se glasi opozorilo.

Oranžni alarm začne veljati ob 17. uri in se konča ob enih zjutraj. Razglašen v severozahodni, jugozahodni in osrednji Sloveniji.

Oranžni alarm pomeni, da so možni lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Nasvet agencije za okolje v primeru oranžnega alarma zaradi neviht je: "Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi."

V katerih krajih je večja verjetnost neviht, si lahko preberete tukaj.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Bobby_Armstrong 09:43 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • lovro4 15:54 26.julij 2021.

    Veste kja, tale država laže, da smrdi do neba. Jaz jim ne verjamem niti za vreme več. Naj gredo v rit, vse vladne službe. To ni država več, amapk SdS greznica.

  • abfall 13:34 26.julij 2021.

    "Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren!" A ni pod daljnovodom kar se strele tiče vseeno malo bolj varno? Na vrhu daljnovoda je strelovodni vodnik, ki ščiti vodnike pred udarom strele. Če strela ...prikaži več vseeno udari mimo strelovodnega vodnika, so spodaj še fazni vodniki. Vse skupaj deluje kot nekakšna Faradeyeva kletka. Poleg tega mora biti poskrbljeno za majhno ponikalno upornost, da je napetost koraka dovolj mala, ko pride do razelektritve v tla.