Slovenija
75965 ogledov

Vreme: v teh krajih je danes največja nevarnost močnih neviht

Nevihta s točo
1/2
Popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte, tudi močnejše.

"Popoldne in zvečer bodo na stiku Padske nižine in Alp na območju Benečije in Furlanije – Julijske krajine v sosednji Italiji nastajale nevihte, tudi močnejše, ki se bodo pomikale proti severovzhodu. Nevihte lahko tekom dneva nastanejo tudi v severozahodni Sloveniji, zvečer in v prvem delu noči na torek pa bodo predvidoma pogostejše še v preostalem zahodnem delu države. Možnost za kakšno močnejšo nevihto obstaja tudi na obali, kjer bodo nevarnost predstavljali zlasti močnejši sunki nevihtnega piša," napovedujejo na portalu neurje.si. V noči na torek je kakšna nevihta možna še v notranjosti Slovenije, predvsem v severni polovici države, še dodajajo.

Da bodo popoldne in zvečer zlasti v zahodni polovici Slovenije nevihte, krajevno tudi močnejše, napovedujejo tudi vremenoslovci agencije za okolje. Zvečer in v prvi polovici noči se bodo nevihte lahko širile proti vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 29 do 33, na severozahodu okoli 25 °C.

Zaradi vročine, nevarnosti neviht in vetra je za celotno državo prižgan rumeni alarm (na severozahodu države le zaradi nevarnosti neviht). Kot kaže, bo huje, kot so sprva pričakovali. Agencija za okolje je ob desetih za večji del države razglasila oranžni alarm. 

"Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte," napovedujejo vremenoslovci agencije z okolje in dodajajo, da bo v sredo in četrtek sončno in spet bolj vroče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.