Svet
20371 ogledov

Okužena zdravnika sta se kljub karanteni udeležila protesta proti cepljenju

Protest v Italiji Profimedia
Okužen zdravnik, ki mu je bila odrejena karantena, se je udeležil protesta z ženo, prav tako zdravnico.

Po poročanju Primorskega dnevnika sta se včerajšnjega protesta proti cepljenju v Pordenonu udeležila tudi dva zdravnika, mož in žena iz Abrucev. Mož je bil na koronavirus pozitiven, a se je kljub temu, da je bila obema odrejena karantena, odpravil med ljudi. Rezervirala sta celo sobo v pordenonskem hotelu, a so moškega pordenonski policisti ovadili in ga pozvali, naj se takoj vrne domov. 

Epidemiološko stanje se v Italiji počasi slabša, Furlanija Julijska krajina se je kot prva med italijanskimi deželami obarvala v rumeno. Za večino storitev tako od danes velja pogoj PC (preboleli in cepljeni), poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Na prostem so zaščitne maske znova obvezne. 

Od 6. do predvidoma 15. januarja pa bodo po celotni Italiji veljali še strožji ukrepi, saj bodo necepljeni izključeni iz številnih družbenih, kulturnih in športnih dejavnosti, kjer bo veljal pogoj PC. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • darko88 20:02 02.december 2021.

  Namesto da pišete, kaj počnejo italijanski zdravniki, bi naši novinarji lahko malo raziskali, kakšne posledice so doletele našega zdravnika, ki je z okužbo hodil po DSO-ju in okužil skoraj vse starostnike, od katerih jih je tudi precej umrlo!?

 • bobubob 17:11 01.december 2021.

  Če sta res zdravnika, samo pohvale. Koliko je onih s potrdili in kužnih, ki jih zanima samo zabava in grabljenje denarja na račun nesreče drugih, o kakem nasprotovanju škodljivim ukrepom pa niti ne pomislijo....da ne govorim o kakršnikoli strokovnosti, bognedaj celo o etiki....

 • Avatar pantani
  pantani 07:17 30.november 2021.

  Zakaj ne napišete da sta bila oba polno cepljena?!!!