Svet
4474 ogledov

Opustošenje na ulicah, smrtne žrtve

Neurje Herwart pustoši po Evropi
1/5
Epa
Močno neurje Herwart pustoši po predelih srednje in severne Evrope, najmanj pet ljudi je umrlo v Nemčiji, na Poljskem in Češkem.

Številne težave so v železniškem prometu, neurje Herwart onemogoča tudi letalski promet in pilotom povzroča številne težave pri vzletih in pristankih.

"Neurje Herwart je v Nemčiji povzročila pravi kaos. Piloti so dali vse od sebe, večina je svojo nalogo opravila izvrstno," je napisal avtor objavljenega posnetka z letališča v Dusseldorfu, ki se naglo širi na spletu.

Na letališče se je odpravil, da bi posnel Boeing 747. Glede na vremenske okoliščine je posnel več pristankov in vzletov letal in posnetke objavil na Youtubu.

Neurje, ki je razkrivalo strehe in podiralo drevesa ter povsem opustošilo ulice je umrlo najmanj pet ljudi. Številne težave imajo v Nemčiji, na Češkem, Polljskem, v Avstriji. V Nemčiji se poleg močnega vetra soočajo s poplavami.

Neurje Herwart pustoši po Evropi | Avtor: Epa Epa

Topla jesen Vreme Slovenija Kakšen bo vikend?

V narasli reki v Nemčiji se je utopil 63-letnik, za ostale žrtve je bilo usodno padlo drevje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.