Slovenija
3867 ogledov

Kakšen bo vikend?

Topla jesen
Ta teden bo še precej sonca, na na vidiku je že vremenska sprememba.

"Danes bo precej jasno, nekaj več oblačnosti bo predvsem na severovzhodu. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala, v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa bo popoldne pihal severozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

Jutri bo na zahodu zmerno, občasno pretežno oblačno. Drugod bo večinoma sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 8 do 12, na Goriškem in ob morju od 13 do 15 stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod slana. V četrtek bo na vzhodu sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Malo topleje bo.

Slana Vreme Slovenija Za praznike pod ničlo. Pozor na slano!

5- do 10-dnevna napoved

V petek in soboto bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja bo v nedeljo od zahoda dosegla Alpe in severno Sredozemlje, nad nami se bo krepil jugozahodni veter. Nad Alpami in severnim Sredozemljem bo nastal ciklon, zato bo pomik vremenske motnje počasnejši. Za njo se bo v torek nad zahodno Evropo in Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka, a v višinah bo ostal vlažen jugozahodnik.

"Do sobote bo suho vreme, več sonca bo na vzhodu države. Nato bodo ob prehodu fronte padavine v nedeljo in ponedeljek. V torek in sredo bo spet več možnosti za suho vreme," dolgoročnejšo napoved sklenejo na Arsu.

Modro nebo Slovenija To je razlog, da je nebo zadnje dni tako modro

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.