Slovenija
32049 ogledov

Arso izdal opozorilo!

Veter
Bo v začetku novembra v nižinah res snežilo?

"Nedelja bo vetroven dan," je zapisano v opozorilu Agencije za okolje. "Dopoldne in sredi dneva bo v notranjosti Slovenije pihal okrepljen jugozahodni veter, popoldne pa se bo obračal na severno do severozahodno smer. Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bodo najmočnejši sunki ponekod lahko presegli hitrost 70 km na uro."

Vremenoslovci sicer za zvečer in ponoči napovedujejo zmerno, ponekod tudi pretežno oblačno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v zatišnih legah severne Slovenije od 0 do 3 stopinje Celzija.

Zima Vreme Svet Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice! Sneg Napoved Slovenija Znano, kakšno bo vreme za krompirjeve počitnice

"Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo," pišejo pri Arso. "Predvsem v vzhodni Sloveniji bodo popoldne kratkotrajne padavine. Sprva bo pihal jugozahodni veter, popoldne pa se bo obrnil na severno do severozahodno smer. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija."

Od ponedeljka sončno, a sveže

Od ponedeljka do srede bo povečini sončno, a sveže. Ob jutrih bo marsikje možna slana, po nižinah bo tudi nekaj megle.

Slana | Avtor: Profimedia Profimedia

"Do petka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto pričelo slabeti," napovedujejo pri Arso. "V nedeljo se bo nad nami krepil jugozahodni veter, vremenska motnja bo od zahoda dosegla severno Sredozemlje."

Do vključno petka bo dokaj sončno z občasno zmerno oblačnostjo. "V soboto se bo na zahodu že pooblačilo, v nedeljo in ponedeljek bo tam predvidoma tudi deževalo," še pišejo pri Arso. "Na vzhodu države bo v nedeljo še povečini suho vreme, v ponedeljek pa bo tudi tam deževno."

Snega ni na vidiku

Sicer pa vse kaže, da nas bo polarni zrak obšel in ne bo nič z zgodnjo snežno odejo v nižinah. "Tisti prodor, ki sem ga omenil za 3.november, bo šel precej vzhodneje in ne bo vplival na vreme pri nas," piše Gregor Skok pri Ciklon.si. "Medtem v Rusiji že prava zima, predvsem v Sibiriji kjer je temperatura tudi čez dan globoko pod ničlo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.