Svet
67826 ogledov

Organizator izleta: "Tudi jaz bi moral biti na avtobusu z njimi"

prometna nesreča poljski avtobus Hrvaška Zeljko Lukunic/PIXSELL
Vse to so imeli v načrtu Poljaki, preden je prišlo do nesreče. Organizator izleta tik pred zdajci moral odpovedati udeležbo.

Skupina 42 Poljakov je bila namenjena v Medžugorje. Potovanje so začeli v Varšavi v petek okoli 9. ure. Najprej so se v petek okoli 15.30 ustavili v Jasni Gori na Poljskem, kjer je samostan in kje so imeli mašo. Okoli 18.30 so prišli na mejo s Češko. Pred prečkanjem meje so večerjali v eni od restavracij. Ob 20. uri so nadaljevali s potovanjem. Predvideno je bilo, da bodo imeli vsake tri ure postanek. 

V Medžugorje naj bi prispeli v soboto okoli 13. ure. Med 13. in 15. uro naj bi se namestili in imeli kosilo. Ostali naj bi vse do petka. 
Odhod iz Medžugorja je bil predviden v petek okoli 8. ure, v Varšavi pa naj bi bili dan kasneje okoli 11. ure. 

Organizator potovanja Jaroslaw Milkowski iz Varšave je za poljske medije povedal, da bi tudi sam moral biti na avtobusu, a se na pot ni odpravil s skupino zaradi smrti v družini. "Kasneje bi se jim moral pridružiti, kupil sem letalsko vozovnico," je povedal za fakt.pl.

19 težje poškodovanih 

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je včeraj povedal, da je 19 potnikov težje poškodovanih, 13 pa jih je utrpelo lažje poškodbe. Zdravijo se v bolnišnicah v Zagrebu, Varaždinu in Čakovcu. Eden od lažje ponesrečenih potnikov je za hrvaške medije spregovoril o nesreči. 

V nesreči, ki se je zgodila v soboto zgodaj zjutraj, je umrlo dvanajst potnikov. Med potniki so bili trije duhovniki in šest redovnic. 

Vse okoliščine nesreče še niso razjasnene. Na podlagi ogleda kraja dogodka pa je bilo potrjeno, da je voznik izgubil nadzor nad vozilom, ki je prebilo zaščitno ogrado in zletelo izven avtoceste. Da bi ugotovili, kaj je pripeljalo do tega, bodo opravili obdukcije, ki bodo dale odgovore na več vprašanj. 

Gasilci in reševalci, ki so prvi prišli na kraj nesreče, so povedali, da je bil "prizor tako pretresljiv, da sprva nismo vedeli, kako naj odreagiramo".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 23:23 07.avgust 2022.

    Naiven je Vsak vernik, ki še gre v Međugorje, .... Tudi jaz sem bil med njimi - Večkrat - Prevečkrat !!! ! !!! Mislim, da okrog 5+krat . Zdaj imam dosti teh Satanovih Blodanj v tisti Međugorski Pasti tam dol ...prikaži večl ... Ne grem se več teh Satanovih igric !!! ! !!! Life Is Better , Because Only God Is Good !!! ! !!! :-) :-) :-)