Svet
15639 ogledov

Osamljen pogreb 13-letne žrtev korone

Pogreb Ismaila
1/4
Profimedia
Mati se ni mogla udeležiti pogreba mladega Ismaila, čigar osamljena smrt zaradi virusa je ganila ves svet. Oče mu je umrl že pred leti.

V Veliki Britaniji so v petek pokopali 13-letnega Ismaila, eno najmlajših otoških žrtev covida-19. Pogreba se je udeležila le peščica sorodnikov, ki pa so morali stati daleč vsaksebi. Pogrebniki so bili vsi oblečeni v popolne zaščitne obleke. 

Ismail je umrl v ponedeljek v bolnišnici v Brixtonu. Pred boleznijo ni imel nobenih znanih zdravstvenih težav, tisti, ki so ga poznali, pa so ga opisali kot nežnega in prijaznega fanta z velikim nasmehom. Na test je bil pozitiven prejšnji petek, tri dni kasneje pa so mu odpovedala pljuča in srce. 

Prav danes iz Velike Britanije poročajo o smrti še enega, komaj petletnega otroka. 

Koronavirus v Franciji Koronavirus Zdravje Dečka priključili na ventilator, dali v umetno komo, žal je umrl

Njegova mati mu ni mogla stati ob strani, niti se ni mogla udeležiti pogreba. Z dvema Ismailovima sorojencema, ki prav tako kažeta blažje znake bolezni, je namreč v strogi domači karanteni. 

Zaradi omejitev, ki veljajo te dni tudi v Veliki Britaniji, Ismaila niso mogli pokopati v skladu s tradicionalnimi muslimanskimi običaji. 

Pogreb Ismaila | Avtor: Profimedia Profimedia

V Veliki Britaniji so doslej našteli že prek 4.300 smrtnih žrtev zaradi koronavirusa. Za njim je zbolel tudi premier Boris Johnson.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Žurnalček 10:51 05.april 2020.

    A imajo v GB pust kasneje kot v SLO ?

  • Petea 18:25 04.april 2020.

    Waltter, se močno strinjam s tabo. Menim, da sploh ne bi smelo biti opcije, da se umrle zaradi Covid 19 ali pa katerekoli druge bolezni, pokoplje brez kremacije.

  • Waltter 17:54 04.april 2020.

    Samo ob vsem tem da znanstveniki, kar je bilo ze veckrat povedano, najdejo se aktivne viruse na antarktiki v ledu, so pri teh pokopih malomarni in ne spregledajo dejstva da lahko ti virusi v zemlji mogoce prezivijo. Torej lahko kljub ...prikaži več temu da ga sedaj umirijo ali pa celo izbrisejo pricakujemo da bo cez par let zopet vdaril ven, tako kakor ospice?? Zakaj ne odredijo sezigov. Stroske bi morala prevzeti drzava.