Svet
3882 ogledov

Osamljene ženske ogoljufali za več kot milijon evrov

Italijanski karabinjerji Profimedia
Eno od žrtev naj bi na lastno pest "ohranjali pri življenju" celo z injekcijami ...

Italijanski mediji poročajo o grozljivi goljufiji treh osumljencev, ki so se pravili na nemočne in bolne ženske iz province Varese. Ogoljufali so jih za skupno 1.200.000 evrov, finančna policija je zaradi tega že prijela tri osebe. 

Poleg tega, da so jih materialno oškodovali, jih žalili in z njimi manipulirali, naj bi jim trojica ob začetku preiskave grozila, naj ne sodelujejo z organi pregona. Ženske so živele v strahu, trojica naj bi jih tudi oropala, jim iz domačega okolja odvzela vredne predmete.

Špikali so jo z injekcijami

Eno od starejših žensk naj bi na lastno pest celo ohranjali pri življenju z injekcijami, da ne bi tvegali izgube pokojnine. To so ugotovili s prisluškovanjem trojici, eden od osumljencev je takšno dejanje priznal.

V vseh treh primerih gre za osamljene, starejše in premožne ženske, ki trpijo za resnimi boleznimi ali duševnimi motnjami. 

Finančni policiji je osumljencem uspelo zaseči del sredstev, ki so jih odvzeli žrtvam. Zamrznili so tudi zavarovalne police, ki jih je trojica nameravala izterjati. 

Fotografija je simbolična. 

September Magazin Kaj nas čaka septembra Cerkev Marijinega imena, Dobova pri nas Slovenija Saj ni res: cerkev ostala brez zvonika!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.