Svet
2888 ogledov

Osem tednov zaprti, številke naraščajo, na ulicah tudi vojska

Avstralija Epa
Najbolj smrtonosni dan od začetka epidemije.

V največjem avstralskem mestu Sydneyu so danes zabeležili najvišje številke umrlih od začetka epidemije. V zadnjih 24-tih urah je umrlo sedem ljudi, zabeležili so tudi 478 novih okužb, kar je največ v enem dnevu od začetka covid situacije. 

Premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian je objavila, da naraščajoče številke vznemirjajo. Med umrlimi, je dodala, je tudi 15-letni fant, ki je trpel tudi za meningitisom. 

Vojska v mestu 

V mestu je razporejenih 200 vojakov, katerih naloga je postavljati cestne prepreke, saj številni kršijo ukrepe karantene. Ta je podaljšana še za dva tedna, v veljavi je tudi policijska ura. 

Z le 26 odsotkov popolnoma cepljenih odraslih je Avstralija zelo ranljiva za delta različico virusa, ki se hitro širi na celini. Ne glede na to, da so Sydney, Melbourne, Canberra in Darwin v karanteni, se okužbe hitro širijo. 

Premier države Victorije Daniel Andrews je poudaril, da ni drugega izbora, kot da ukrepe še zaostrijo. Poudaril je, da so za nove primere odgovorni ljudje, ki kršijo pravila. 

Očitno jih pri tem ne ovirajo niti visoke kazni; policija je v Sidneyu ta konec tedna s 5500 avstralskimi dolarji (dobrih 3400 evrov) kaznovala 69 ljudi, ki so se udeležili zabave ob zaroki. 

Avstralija | Avtor: Epa Epa

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Novi podatki: Rast okužb zaskrbljujoča

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.