Svet
21 ogledov

Osemindvajsetletnik je umor načrtoval

Marjan pri Splitu Ivana Ivanovic/PIXSELL
Policija ima trdne dokaze, da je 28-letni Edi Mišić umoril Mehičanko Seleno Margarit Graciano Macedo. Preiskovalni sodnik mu je odredil enosmesčni pripor.

Vodja uprave hrvaške kriminalistične policije Vitomir Bijelić je za HTV izjavil, da je na kraju zločina policija našla več dokazov, da je storilec umor načrtoval. Ne vedo, ali je Edi Mišić nameraval ubiti prav 31-letno Seleno, gotovo pa je kriminalno dejanje načrtoval.

Mišić je na zaslišanju pri preiskovalnem sodniku dejal, da ni umoril Selene. Preiskovalni sodnik je kljub temu zanj odredil enomesečni pripor, ki ga lahko po preteku še podaljša, saj obstaja nevarnost, da bi osumljeni dejanje ponovil. Če bo obsojen, mu grozi 40-letna zaporna kazen.

"Nisem kriv"

Nekateri mediji so včeraj pisali, da je Mišić umor priznal. Vendar je to policija danes demantirala. Mišić ves čas trdi, da so mu hahrbtnik ukradli. Na Državnem tožilstvu pa se branil z molkom.

Redno tekel na Marjanu

Tako kot sosedi tudi sodelavci Edija opisujejo kot mirnega in zadržanega človeka. Bil je sicer brez stalne službe, sezonsko pa je delal v nekem lokalu.

"Bil je odličen delavec, miren, zadržan, vse je naredil brez prigovarjanja. Edino, kar se nam je zdelo nenavadno, je bilo, da je vsak dan po službi tekel po Marjanu. Tudi če smo končali ob enih, dveh ali treh ponoči, se je odpravil na tek," je dejal njegov nadrejeni.

Mama umorjene: "Bolečina je velika"

Častni mehiški konzul v Splitu, Marino Bosotinu, je prek elektronske pošte obvestil Selenino družino, da so prijeli domnevnega morilca. 

"Nihče nam ne more vrniti naše hčerke," je za Novo TV povedala mama umorjene Selene: "Nikakršna kazen mi ne bo vrnila hčerke. Čutim globoko bolečino in ne želim govoriti o tem. Policija je opravila odlično delo, čestitam jim in se jim zahvaljujem."

Na drugi strani pa je oče domnevnega morilca dejal, da mora biti vsak zločin primerno kaznovan.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 00:04 05.oktober 2012.

    Kaj ne pove MUP . Valda je načrtoval umor, saj je moral pripraviti jamo ali pa zbrati zemljo za pol metra debelo plast. A mislite , da je Marjan Vojvodina al kaj. So pa teli Polcajčki res mal sumljivi v ...prikaži več glavo , potem pa še tako podcenjujejo pamet občinstva!