Svet
7 ogledov

Osumljenca za teroristični napad izpustili

Faycal Cheffou Profimedias
Belgijske oblasti so na prostost spustile edinega osumljenca za torkov teroristični napad v Bruslju.

"Namigov, ki so vodili do aretacije Faycala C., nadaljnja preiskava ni potrdila. Posledično je bila oseba spuščena na prostost," so sporočili iz pisarne belgijskega državnega tožilca. Pomanjkanje dokazov naj bi tako bilo glavni razlog, da je Faycal Cheffou odkorakal na prostost. 

Cheffouja, ki so ga mediji prepoznali kot samostojnega novinarja, so aretirali 24. marca v Bruslju in ga obtožili sodelovanja v terorističnih aktivnostih. Osumljeni naj ne bi imel nobenih povezav s pariškimi napadi, kar je bilo skupno trem napadalcem, ki so izvedli torkove napade. Tožilstvo je skušalo Cheffouja povezati z napadi tudi s pomočjo DNK dokazov s prizorišča. 

Še vedno iščejo moškega s klobukom 

Zvezno tožilstvo je danes objavilo nov videoposnetek treh osumljencev za napad na letališču. Tožilstvo želi s pomočjo omenjenega posnetka ugotoviti identiteto moškega s klobukom, za katerega so mediji v zadnjih dneh poročali, da je Faycal Cheffou. 

 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:38 28.marec 2016.

    Odhebite klobuk , zdaj iščite človeka z bombo ! A nam to treba ? A nam to treba zaradi bolanih politikov ! Kar poslovite se s položajev , prihajajo mali Hitlerji !

  • Avatar Leon
    Leon 17:26 28.marec 2016.

    Takšen epilog je značilen za slovensko diktaturo prava ! Nekdo je storil napako ! ? ! Potem preprečite tožilstvu ,da bi v bodoče storil podobno napako in takšno osebo dosmrtno odstranite iz pravosodja !