Svet
21920 ogledov

Otroci poleg mrtvih staršev na pomoč čakali 55 ur

Nesreča v Avstraliji posnetek zaslona
Petčlanska družina je bila nedaleč od doma udeležena v prometni nesreči, kjer sta življenje izgubila oba starša. Otroci so nato v žgočem avtomobilu na pomoč čakali 55 ur.

V Avstraliji odmeva novica o hudi prometni nesreči, v kateri sta življenje izgubila mlada starša. Njuni trije otroci so nesrečo preživeli in nato na žgoči vročini čakali 55 ur na pomoč.

Deklica bratcu rešila življenje

Starša Cindy Braddock in Jake Day sta na božič izgubila svoje življenje, ko se je njun avto prevrnil le nekaj kilometrov stran od njunega doma v Kondininu v Zahodni Avstraliji, poroča New York Post.

Z njima v avtu so bili trije otroci, petletna deklica, dvoletni fantek in enoletni deček. Vsi trije so nesrečo preživeli, vendar so bili primorani pretrpeti 55 ur v avtu, preden je prišla pomoč.

Junaška deklica je odpela varnostni pas enoletnega bratca in ga spravila ven iz sedeža. Njeno dejanje mu je najverjetneje rešilo življenje. Njun dvoletni brat je ostal ujet v svojem sedežu več kot dva dneva po nesreči.

 

 

Družina ni nikoli prispela domov

Družino so prijavili kot pogrešano, potem ko niso prispeli na božično praznovanje. Nazadnje so jih videli na bencinski črpalki v Northamu, kjer so napolnili avto in kupili prigrizke, nato pa so se odpravili na pot domov. Ko se družina že več časa ni oglasila, je Cindyjina sestra Helen Braddock na Facebooku prosila za pomoč.

Ko so družinski prijatelji končno našli ponesrečeno družino, so bili otroci močno dehidrirani. Odpeljani so bili v otroško bolnišnico v Perthu, sedaj je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

Dayov bratranec Michael Read je povedal, da so otroci v žgočem vozilu čakali na pomoč zraven mrtvih staršev. "Grozno je, da so morali iti čez to. Nihče ne ve, kaj vse so pretrpeli," je povedal. "Če petletnica ne bi odpela svojega bratca, ga danes ne bi bilo tukaj z nami. Sedaj so otroci v redu," je še dodal.

Vozila ni nihče opazil

Prebivalci so bili pretreseni nad dejstvom, da se je nesreča pripetila tako blizu mesta, vendar je nihče ni opazil. Lokalni politik Darren Pool je dejal, da so se ljudje nekaj dni peljali mimo kraja nesreče, vendar se ni nihče ustavil.

Michael Read je pri tem voznike opozoril, naj se ustavijo in se odpočijejo, kadar postanejo utrujeni za volanom. Sedaj se sprašuje, kakšna prihodnost čaka nesrečne otroke. 

Za otroke so odprli tudi GoFundMe spletno stran, sedaj je bilo zbranih že 73.000 dolarjev. "Žal Jake in Cindy nesreče nista preživela, vendar se je zgodil pravi čudež, da so otroci uspeli preživeti dva dneva v avstralski divjini, preden so bili rešeni," so povedali organizatorji GoFundMe strani. "Glede na okoliščine, so otroci sedaj v redu," so še dodali.

frederike Magazin Nemčija: Operno pevko pustila ob cesti umreti, izgovor voznice neverjeten Srbija Srbija Svet Prevrnil se je vagon z amoniakom. Zastrupitve, nad mestom beli oblak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.