Svet
2874 ogledov

Otroci so jedli barvo, da bi preživeli

odstopanje barve
Ko so jih našli, je bilo zdravstveno stanje otrok kritično.

Ko so policisti in socialni delavci iz Halifaxa v Pensilvaniji obiskali dom, v katerem so bivali otroci, stari 4, 5 in 6 let, so naleteli na grozljiv prizor. V neogrevani sobi, v kateri ni bilo postelj, so se stiskali trije otroci. Tam naj bi bili zaprti vsaj tri mesece. Z dela sten je bila olupljena barva, saj so jo otroci jedli, da bi preživeli, je povedala namestnica okrožnega teožilca Jennifer Gettle. 

"Eden od otrok se je naučil, kako izbljuvati hrano, da jo je lahko spet pojedela," je na sodišču povedala Nicole Smith, nekdanja socialna delavka. "Noben otrok si ne zasluži, da z njim tako ravnajo." 

Medtem ko Joshua in Brandi Weyant, ki sta skrbela za otroke, otrok nista hranila, sta bolje poskrbela za svoje pse, piše Pennlive. V hiši so namreč našli kupe pasje hrane. Ko so policisti zaslišali Joshuo, je dejal, da ni želel, da bi otroci "preveč pojedli". 

Weyantova sta na sodišču priznala krivdo. Sodišče je oba obsodilo na dolgoletne zaporne kazni. Joshua Weyant je bil obsojen na 39 let in pol zapora, z možnostjo za pogojni izpust po 19 letih in pol, njegova žena pa je dobila dve leti nižjo kazen. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.