Svet
72183 ogledov

Otroška imena, ki so prepovedana

dojenček Profimedias
V zadnjih letih tradicionalna imena otrok zamenjujejo tudi zelo sporna imena. Nekatera so tako čudna, da so prepovedana.

Par v Franciji je na primer želel svojemu otroku dati ime Nuttela, a jim sodnik tega ni dovolil. Odločitev sodnika nima nobene zveze z avtorskimi pravicami, ampak bi, kot je pojasnil, otrokovo ime postalo predmet posmeha. Starša sta hčer na koncu poimenovala Ella.

Kot piše britanski Independent je v Franciji je prepovedano tudi ime Fraise, ki v prevodu pomeni jagoda, saj se v žargonu tako označuje tudi "rit". Tudi ta primer je končal na sodišču, zato so starši po negativnem odgovoru hči poimenovali Fraisine.

dojenček gugalnik Magazin To so najpopularnejša otroška imena v letu 2019

Tretji par v Franciji je otroku poskušal dati ime princ William, a je tudi to propadlo s pojasnilom, da bi se utegnili norčevali iz otroka.
Portugalska je še ena država, ki ima stroga pravila, ko gre za otroška imena. Vzdevki ne morejo biti uradna imena. Starši, ki želijo svojega otroka poimenovati Tom, bodo morali izbrati ime Thomas.

Nutella | Avtor: Profimedias Profimedias

Ikea odpade

V tej državi so prepovedana tudi neportugalska imena, Thor, Nirvana in Paris, so le tri imena na prepovedanem seznamu imen, ki obsega kar 82 strani.

lepotica, lasje, manekenka Magazin Če vam je tako ime, vas dojemajo kot manj inteligentne

Par iz Švedske je skušal svojemu otroku poimenovati Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. Ker otroku nista dala imena do petega leta starosti, sta prejela denarno kazen. Še en švedski par je želel otroka poimenovati Ikea, a mu ni uspelo, saj je prepovedana uporaba imen podjetij. 

Na črko C  ne gre

Na Islandiji je prepovedana uporaba imen, ki se začnejo na črko C. Nekdanjemu županu Reykjavika Jonu Gnarru so preprečili, da bi svojo hčerko poimenoval Camilla.

otvoritev Ikea Ljubljana | Avtor: Saša Despot Saša Despot

renault austral kadjar Avto Končno znano, kaj pomenijo nenavadna imena renaultov

Islandka Harriet Cardew, katere oče je bil iz Združenega kraljestva, ni mogla dobiti potnega lista, ker njenega imena na Islandiji ni. Na koncu je dobila potni list na ime Stulk Cardew.

Nova Zelandija je prepovedala imena Saint, Prince, King in Royal. Pravo preizkušnjo pa so doživeli tudi starši, ki so sina želeli imenovati z rimsko številko III.

Znana Avto Znano, imena katerih znamk napačno vpisujemo v spletne iskalnike

"Morda bi želeli otroku dati neumno ime, vendar ne pozabite, da bo otrok tisti, ki bo živel z njim," so zapisali v obrazložitvi. Na Novi Zelandiji zakon strogo določa, da tudi ločila ne morejo biti del imena.

 
Komentarjev 8
 • Avatar mahatma2
  mahatma2 22:24 12.februar 2022.

  Mujo se pritoži Hasutu , da mu v šoli zafrkavajo mulca in mu pravijo "Urac" Pa vpraša Haso " Kako pa mu je pa sploh ime " Enis , odgovori Mujo, "

 • Avatar Lemsnialla
  Lemsnialla 20:43 12.februar 2022.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • papak 19:52 12.februar 2022.

  Kaj pa Elon Musk? Njemu ni noben prepovedal bedastoče?