Svet
8918 ogledov

Panika na plaži

Kamenčki na obali
Na eni izmed najlepših plaž na svetu je nenadoma prišlo do odloma kamenja s stene.

Grčija. Kot poročajo lokalni mediji je na plaži Navagio prišlo do nesreče, v kateri so bili trije ljudje poškodovani. Kot kažejo posnetki nesreče, bi lahko bilo poškodovanih še več.

Dopoldne se je odlomil del stene, in sicer na približni višini 200 metrov. V tem času so se v bližini nahajala tri plovila, polna turistov.

"Sprva smo slišali prasketanje, nato se je odlomil manjši del stene, nato drugi, že malo večji del, na koncu pa še ogromni del stene, ki je padla v morje. Pri tem je prišlo do močnega valovanja, ki je prevrnilo manjša plovila," je lokalnim medijem povedal eden izmed očicidcev.

Na posnetkih, ki so objavljeni na Twitterju in na katerih je zajet trenutek, ko je prišlo do odloma stene, je na plaži nastala panika, turisti so začeli bežati naokrog.

Poškodovanih je bilo sedem ljudi. 34-letna Čehinja je utrpela zlom hrbtenice in je še vedno v bolnišnici, medtem ko so bili njen mož in dva otroka lažje poškodovani. Še tri poškodovance so po pregledu odpustili iz bolnišnice, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

S plaže, na kateri je bilo v času dogodka več sto ljudi, so oblasti evakuirale obiskovalce in zaprle dostop do nje. Plaža Navagio je dostopna le preko morja; opisujejo jo kot najlepšo plažo Grčije in eno najlepših na svetu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.