Svet
1952 ogledov

Panika v Bruslju: Napad le streljaj od sedeža Evropske komisije

evropska komisija Shutterstock
Po navedbah tožilstva v Bruslju prvi znaki ne kažejo, da bi šlo za teroristično dejanje.

V današnjem napadu z nožem na postaji podzemne železnice v evropski četrti v Bruslju je bila ena oseba huje ranjena, dve pa lažje, je po poročanju medijev sporočila belgijska policija, ki je napadalca prijela.

"Napad z nožem na postaji Schuman: zahvaljujoč sodelovanju policijskih služb je bil napadalec prijet," je na Twitterju sporočil župan Bruslja Philippe Close.

Policija je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prijela mlajšega moškega. Nekaj minut pred njegovo aretacijo je eden od mimoidočih kričal, da ima moški nož.

Napad se je zgodil okoli 18. ure na postaji podzemne železnice Schuman, le nekaj deset metrov od osrednjih institucij EU, med drugim Evropske komisije in Sveta EU.

Policija je postajo Schuman izpraznila, promet s podzemno železnico pa so začasno ustavili, so na Twitterju sporočile pristojne bruseljske prometne oblasti.

Motiv za napad za zdaj ni znan. Po navedbah več prič je bil napadalec zelo vznemirjen.

Po navedbah tožilstva v Bruslju prvi znaki ne kažejo, da bi šlo za teroristično dejanje, na spletni strani poroča belgijska televizija RTBF.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • janči 17:41 31.januar 2023.

    Je pa res zanimivo, kako se pokvarjenci takoj prestrašijo. Vsak si lahko zamisli, kako bi tile posvečenci odreagirali, če bi prišlo do česa resnega.

  • Avatar Leon
    Leon 07:22 31.januar 2023.

    SVETA EU KOMISIJA se boji za svoja življenja ? Kaj boste storili gospodje za varnost vseh državljanov ,ki so vas izvolili ?

  • alen04 05:38 31.januar 2023.

    Lari fari, da ni šlo še za enega psihopata zapečenega. Golazen ste uvozili, naj vas pokopljejo.