Svet
6 ogledov

"Papandreu je norec!"

Francosko predsedstvo naj bi razmišljalo o zaprtju meja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoski predsednik Nicolas Sarkozy ima svoje mnenje tudi o zdaj že bivšem grškem premierju.

Zasebni pogovor Nicolasa Sarkozyja in Baracka Obame se očitno ni vrtel zgolj okoli izraleskega premierja Benjamina Netanjahuja. Politika sta imela na tapeti tudi zdaj že nekdanjega grškega predsednika vlade Georgeja Papandreuja.

V pogovoru, ki ga je ujela peščica novinarjev, je Sarkozy Papandreuja označil za norca. "Ta norec Papandreu pride na dan z referendumom. Ampak to je zato, ker je depresiven, zato mu nima smisla težiti s tem. Je tako ali tako že na kolenih. Nokavt!" je menil francoski predsednik.

Pred tem je v medije pricurljala novica, kaj si Sarkozy misli o Netanjahuju. Izraelskega premierja ima za lažnivca, Obama pa mu je pri tem odvrnil, da se mora sam z njim ukvarjati vsak dan.

Tiskovni predstavnik Elizejske palače je za Le Parisien zanikal, da bi se med obema predsednikoma odvijal tak pogovor. "O tem pogovoru ne vemo ničesar. Na spletu kroži veliko neumnosti in vseh ne moremo komentirati," je dejal.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:11 11.november 2011.

    Nobena cvetka, ampak čista nepokvarjena resnica in za Netanjahuja , posebno pa še za Papandreja. Ali mogoče ni norec človek , ki si še naprej predstavlja, da bo vodil državo , ki jo je desetletje uničeval in pripeljel do katastrofe.