Svet
4527 ogledov

Papež pristal na invalidskem vozičku

Papež na invalidskem vozičku Profimedia
Papež Frančišek, ki že več tednov trpi zaradi bolečin v kolenu, je danes prvič uporabil voziček na javnem dogodku.

Papež se je na invalidskem vozičku pripeljal na srečanje katoliške organizacije redovnic, poročajo tuje tiskovne agencije. Voziček je sicer že uporabljal po operaciji na črevesju lansko poletje, tokrat pa se je 85-letni Frančišek v njem prvič pojavil na dogodku, odprtem za medije, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Frančišek že več tednov trpi za bolečinami v kolenih in je zaradi tega odpovedal več dogodkov, v zadnjih dneh pa je imel tudi težave s hojo. V sredo mu je na redni tedenski avdienci na Trgu svetega Petra iz stola moral pomagati vstati njegov pomočnik.

Vatikan ni uradno sporočil natančne narave njegovih zdravstvenih težav, glede na navedbe virov pa naj bi imel kronični artritis. Sam papež je že omenil, da ima v kolenu poškodovano vez.

V intervjuju za časnik Corriere della Sera, objavljenem v torek, je dejal, da ga čaka zdravstveni poseg. Viri v Vatikanu so nato za AFP povedali, da gre za injekcijo protivnetnih zdravil, kirurškega posega pa naj trenutno ne bi načrtovali.

Papež na invalidskem vozičku | Avtor: Profimedia Profimedia

papež Frančišek Svet Papež prvič pokazal s prstom na Putina Papež Frančišek "Imajo pa psa" Svet Papež nad pare, ki nočejo imeti otrok

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.