Svet
21 ogledov

Peklenska noč v romunski prestolnici

Eksplozija v Bukarešti
1/12
EPA
V petek pozno zvečer je v nočnem klubu v romunski prestolnici Bukarešta izbruhnil požar, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 27 ljudi, več kot 160 pa je bilo poškodovanih. Od teh jih je najmanj 25 v kritičnem stanju, zaradi česar se oblasti bojijo, da bi utegnilo število žrtev še narasti.

Število smrtnih žrtev je potrdilo romunsko notranje ministrstvo, ki pojasnjuje, da je med njimi največ najstnikov in mladih. 162 ranjenih se zdravi v več bolnišnicah v mestu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Požar je v nočnem klubu Colectiv, kjer se je več sto mladih - do 400 - udeležilo koncerta rock skupine, izbruhnil okrog 23. ure. Vzrok naj bi bil ognjemet, ki je bil del glasbenega nastopa. Najprej je zagorel steber, nato pa se je ogenj - po navedbah prič v sekundah - razširil na strop objekta.

Prostor se je napolnil z dimom, ljudje pa so se v paniki pognali proti izhodu. V kaosu je prišlo še do stampeda, v katerem so številni utrpeli poškodbe. Po poročanju več medijev je bil odprt samo en izhod, drugi pa je bil zaprt. Reševalci in policija so ranjenim pomagali na pločniku in jih potem odvažali v bolnišnice.

Policija je že začela preiskavo dogodka in v jutranjih urah so policisti na prizorišču zbirali dokaze. Prav tako naj bi se na izredni seji že sešli predstavniki nacionalnega odbora za izredne razmere.

Predsednik države Klaus Iohhanis je izrazil šokiranost zaradi incidenta in menil, da gre za zelo žalosten trenutek za romunski narod. Premier Victor Ponta naj bi predčasno zaključil svoj obisk v Mehiki in se vrnil v Bukarešto, poroča britanski BBC.

Komentarjev 1
  • leonardo 07:24 31.oktober 2015.

    Kako, V nočnem klubu je bil ognjemet?????