Svet
13 ogledov

Pesimistični Chavezov zdravnik pobegnil

Hugo Chavez Reuters
Nekdanji zdravnik venezuelskega predsednika Huga Chaveza, ki je slednjemu pred časom napovedal le še dve leti življenja, je pobegnil iz države.

Salvador Navarrete je na resnost bolezni Huga Chaveza opozoril prejšnji ponedeljek. Sedaj je venezuelskim časopisom poslal pismo, da je policija preiskala dokumente in računalnike v njegovi pisarni in da je bil z družino prisiljen zapustiti državo in se nastaniti na skrivni lokaciji. Bal naj bi se namreč za življenje.

Chavez je včeraj sicer naznanil, da je bolezni ozdravljen in da bo lahko kandidiral na predsedniških volitvah leta 2012. Njegovo zdravje sicer pozorno spremlja zahodni svet, predvsem ZDA, saj je Chavez z nacionalizacijami iz z nafto bogate Venezuele izrinil številna tuja podjetja. 

"Bojim se, da se predsednik in tisti okoli njega v celoti ne zavedajo obsega njegove bolezni, katera se obravnava v popolni skrivnosti," je prejšnji teden povedal zdravnik. Ta je Chaveza zdravil pred desetimi leti in je ostal v stiku z njegovo družino ter njegovo zdravniško ekipo.

Po njegovem mnenju Chavez trpi za resno obliko raka, sarkomom, na medenici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.