Svet
17 ogledov

Pikanten posnetek, ki je zamajal Trumpovo kandidaturo

Donald Trump EPA/DAVID MAXWELL
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump se je prvič v svoji karieri opravičil za svoje besede. Gre za posnetek iz leta 2005, v katerem se hvali, da ženske grabi za spolovila, kar mu dovolijo, ker je slaven. Posnetek je nastal nekaj mesecev po poroki z Melanijo.

Ameriške televizije vrtijo posnetek Donalda Trumpa, ki se leta 2005 med oddajo Access Hollywood hvali sogovorniku kako skuša spati s poročenimi ženskami in jih grabi za spolovila, kar mu dovolijo, ker je slaven.

Trump je po uvodnem malomarnem opravičilu nekaj ur kasneje izdal še eno. Uvodoma je sporočil, da je šlo na posnetku le za klepet med moškima pred mnogimi leti in dodal, da mu je Clinton na igrišču za golf govoril hujše stvari, s katerimi se njegove izjave ne morejo niti primerjati. "Če je bil kdo užaljen, se opravičujem," je sklenil Trump.

To za strankarske voditelje ni bilo dovolj iskreno in so zahtevali več, čeprav je šlo za prvo izjavo Trumpove kariere, ki je vsebovalo besedo opravičilo. Nekaj ur kasneje je objavil minuto in pol dolg video z novim opravičilom, kjer pa spet ni mogel mimo napada na Clintona.

"Dajmo biti pošteni. Živimo v realnem svetu. Nikoli nisem trdil, da sem popoln ali se pretvarjal, da sem kaj drugega. Povedal sem stvari, ki jih obžalujem in besede v tem deset let starem posnetku so del tega. Izrekel sem jih, ni bilo prav in se opravičujem," je dejal ter obljubil, da bo v prihodnje boljši človek in ne bo več razočaral.

Škoda je vendarle že storjena; nekaj uglednih republikancev je Trumpu že obrnilo hrbet in umaknilo podporo njegovi kandidaturi za predsednika. Vrstijo se celo pozivi, da Trump izstopi iz bitke za Belo hišo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • dd 12:40 11.oktober 2016.

    Uboga Melanija, s kakšnim kretenom živi. Njena potrpežljivost in vztrajnost je prav res vredna vsakega dolarja.

  • MihaPu 00:43 11.oktober 2016.

    Ti si jim držal svečo?

  • Dixon 09:59 10.oktober 2016.

    Trumpu so obrnili hrbet še njegovi republikanci. Če bo res izvoljen, se mu v senatu ne obeta nič dobrega...