Svet
7 ogledov

Pistoriusovo nekdanje dekle o njegovih zlorabah

Oscar Pistorius EPA
Nekdanje dekle danes obsojenega paraolimpijca Oscarja Pistoriusa, je povedala, da je bil atlet nasilen tudi do nje.

Pistorius je bil s Samantho Taylor v intimni vezi 18 mesecev; razšla naj bi se preden je atlet spoznal Reevo Steenkamp, ki jo je ustrelil in ubil za lanskoletno valentinovo. Njena predhodnica je v pogovoru za Mirror povedala, da je tudi njo nadlegoval, tako psihično, kot fizično. Pogosto naj bi na njo kričal, jo žalil in poniževal ter jo kaznoval na najbolj bolne načine, opisuje 20-letnica.

Pistorius naj bi jo pretepal in jo grizel, pogosto naj bi bila vsa v modricah. "Bala sem se, da me bo ustrelil, zato sem skrila njegovo pištolo," je povedala. Če sta se sporekla, jo je zaklenil v hušo, sam pa odšel ven. Neke noči naj bi se napil, zakuril tla in plesal okrog ognja. Ker mu je spodrsnilo, je padel in si presekal ustnico in poškodoval zob, nato pa obtožil njo, da ga je udarila.

"Oscar zagotov ni to, kar ljudje mislijo, da je," je še povedala Samantha Taylor.

Med sojenjem za smrt Reeve Steenkamp je na sodišču kazal obžalovanje, kes, jokal je in zagotavljal, da ni vedel, na koga je streljal. Sodišče ga je oprostilo sumov umora, danes izrečena obsodba ga bremeni uboja iz malomarnosti. Kakšna bo kazen, bo znano 13. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.