Svet
1762 ogledov

Plačal milijon in napovedal nastop na volitvah

Ivica Todorić Pixsell
Ivica Todorić sinoči po plačilu visoke varščine spuščen na svobodo.

Dolgoletni predsednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić je včeraj plačal 7,5 milijona kun, približno milijon evrov varščine, branil se bo s prostosti.

Zunajobravnavni svet zagrebškega sodišča je že prejšnji teden odločil, da se Todorić lahko brani s prostosti ob plačilu varščine v gotovini. Takrat so njegovi zagovorniki izpostaili, da sam denarja za plačilo varščine nima.

Očitno ima dobre prijatelje, danes poročajo hrvaški mediji. Sinoči je pred novinarskimi mikrofoni Todorić komentiral, da ne ve, kdo vse je založil denar zanj. "Nekaj je dal bratranec, ostalo ne vem. Lahko noč vsem," se je vidno olajšan pred mikrofoni umaknil Todorić.

Danes so ga navsezgodaj ujeli, ko je najprej hranil golobe v parku, nato pa odšel k znanemu frizerju v središče Zagreba. Ko je zapuščal salon, je čakajočim novinarjem napoedal, da se bo aktivneje udejstvoval v politiki. "Osvojil bom oblast in premaknil Hrvaško. Grem na volitve!"

Na portalu Index.hr pri tem komentirajo, da bo njegovo namero pokazal čas; konec prihodnjega leta bodo na Hrvaškem predsedniške volitve, pred tem so na vrsti evropske volitve, leta 2020 pa parlamentarne.

Do pobega je prišlo potem, ko so zaporniki v zasedi pričakali paznike, katerim s Tuš enkrat tedensko Svet Najbogatejši v zaporu. Sam si čisti celico. Ivica Todorić Adijo luksuz Svet Je Ivici Todoriću zmanjkalo denarja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.