Svet
30849 ogledov

Plačala s kartico, sledil je šok

Zivljenje 08.03.11, kartice, kreditne kartice, placilna kartica, placevanje, fot Shutterstock
V restavraciji je plačala s kartico, vsota, ki so ji jo odtegnili z računa, jo je šokirala.

Rusinja Olesja Šemjakova je v švicarski restavraciji s sinom popila pijačo in pojedla kos čokoladne torte. Račun, ki je znašal 23,70 švicarskih frankov (slabih 20 evrov), je poravnala s kartico. Z njenega bančnega računa je nato banka odtegnila več kot šest tisoč evrov

Do dogodka je prišlo pred dvema tednoma, ko je bila mama s sinom na obisku v švicarskem mestu Dietikon, kjer se je med drugim ustavila v restavraciji New Point. "Ko sem prejela račun, sem se odločila plačati s kartico. Vnesla sem PIN kodo, ki je naprava ni zaznala. Postopek sem ponovila in račun je bil plačan. Seveda sem predvidevala, da sem plačala toliko, kot je pisalo na računu," je svojo izkušnjo opisala Rusinja, ki sicer živi v Franciji.

Olesja Šemjakova | Avtor: Facebook Facebook

Ko je dobila bančni izpis, je sledil šok. Ugotovila je, da je, če je znesku, ki ji je bil odtegnjen z bančnega računa, odštela znesek računa, dobila svojo PIN kodo. Do napake je prišlo s tem, ko je drugič vnesla svojo PIN kodo, kar je bila v resnici opcija za plačilo napitnine. Postopka ni razumela, saj so bila navodila v nemškem jeziku, ki ga ne razume. Prepričana je bila, da prvič PIN ni bil sprejet, zato je postopek ponovila. S tem je v resnici restavraciji pustila neverjetno bogato napitnino.

Lastnica restavracije je bila presenečena, da bi kdorkoli pustil tako visoko napitnino, ko se je Rusinja na njo obrnila zaradi nesporazuma, je bila takoj pripravljena denar vrniti.

(Foto: iStockphoto) Slovenija Z ukradeno kartico zapravil 6.300 evrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Pepa 13:31 04.maj 2018.

    Ko sem prebrala to novico, sem bila šokirana. Saj se je vse uredilo, pač napaka in ne svetovna senzacija!