Svet
43336 ogledov

Po koroni še ta udarec: Hrvaško obalo prizadelo hudo neurje

Najhuje je bilo na območju Šibenika, kjer je voda poplavila ulice.

Hrvaški mediji poročajo o hudih neurjih z nalivi, vetrom in točo, ki so hrvaško obalo prizadeli včeraj popoldne. V Sloveniji smo bili hudim neurjem priča dan poprej, o čemer pišemo v prispevku Nebo divjalo po vsej Sloveniji: nalivi, toča, veter, odkrite strehe.

Na Hrvaškem je bilo najhuje v Šibeniku, kjer je padla ogromna količina padavin, zaradi česar od tam poročajo o poplavah. Dele mesta je prizadela tudi toča. Nalivi so med drugim težave povzročili v novi podzemni garaži na javnem parkirišču v središču mesta. 

Predsednik šibeniške SDP Tonči Restović, ki je objavil spodnji video na Facebooku, je zapisal, da je garažo poplavilo v 11 minutah, potem ko je začel padati dež ter za to okrivil mestne oblasti. 

11 min je padala kiša. Jedanaest! 😱😱😱 Forsiranje bogatih projekata je trade mark ove gradske uprave! Zanemarivanje...

Objavil/a Tonči Restović dne Ponedeljek, 31. avgust 2020

Po stopniščih je drla voda, kar so hrvaški mediji v šali poimenovali "Slapovi Krke", poročajo pa tudi, da so se v morje izlivale fekalije.

"To so fekalije, pomešane z meteornimi vodami," je za Morski.hr povedal Giuliano Filippi. "Pojavi se vsakič, tudi ob manjši količini dežja."

Objavil/a Giuliano Filippi dne Ponedeljek, 31. avgust 2020

Poleg šibeniškega območja je toča padala tudi v Podaci pri Makarski. Hrvaški mediji poročajo, da je bila v velikosti jajca.

Na Hvaru je izbruhnil požar, ki so ga gasilci s pomočjo dežja gasili do 21. ure.

V Trogirju je strela udarila v športno dvorano, v Splitom pa zaradi neurja ni moglo pristati letalo iz Londona. 

Vandali su prvo razbili kamenu ploču na Poljani, zatim oštetili vodeni sat. A sad su i potopili garažu.

Objavil/a Giuliano Filippi dne Ponedeljek, 31. avgust 2020

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.