Slovenija
42133 ogledov

Nebo divjalo po vsej Sloveniji: nalivi, toča, veter, odkrite strehe

Posledice ujme v Goriških Brdih Bralka
Neurja najhuje prizadela Posočje in Bohinj.

Ob prehodu vremenske fronte so Slovenijo že zjutraj zajela lokalna neurja. Pri tem je bilo največ težav v Posočju, kjer je močan veter v Kamnem pri Tolminu odkrival strehe in podiral drevesa, zgodaj dopoldne pa je tudi v Bohinju podiral drevesa in ponekod odkrival strehe, je poročal Radio Slovenija.

Oblaki Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: To nas čaka do sredine septembra

V Posočju so meteorne vode poplavile več objektov, nanosi kamenja in peska pa ovirajo tudi promet, je za nacionalni radio povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko Samo Kosmač. "Gasilci trenutno odpravljajo posledice današnjih neurij in po do sedaj zbranih podatkih so opravili že okoli 70 intervencij, v katerih je sodelovalo okoli 135 gasilcev," je dodal Kosmač.

Na Bohinjskem odkrite strehe

Na Bohinjskem je bilo poleg podrtega drevja po celotnem območju občine več primerov odkritih streh, in sicer zlasti na območju Bohinjske Bistrice, pa tudi v spodnji bohinjski dolini, pa je za Radio Slovenija povedal poveljnik tamkajšnjega štaba civilne zaščite Dušan Fajfar.

Objavil/a Ciklon.si dne Nedelja, 30. avgust 2020

Popolne zapore cest

Zaradi vremenskih razmer so po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste še vedno v veljavi popolne zapore zaradi prometa na regionalnih cestah Vršič - Trenta in Volče - Solarji.

Posledice ujme v Goriških Brdih Foto Slovenija Burno vreme zbičalo zahod države

Popoldan so neurja bolj prizadela vzhod države. "Proti Štajerskem se iz jugovzhoda pomika močnejša nevihtna linija s silovitim vetrom ter nalivi," so opozarjali pri Neurje.si. "Lokalno lahko pada tudi debela toča, zaradi izredne nestabilnosti ozračja."

Proti večeru se bo dogajanje selilo na severvzhod, tako, da lahko tudi v Prekmurju lokalno nastane kakšno močnejše neurje!

Današnja neurja so marsikje povzročila ogromno škodo. Okolico Zidanega mosta je zajelo silovito neurje z točo debelo kot...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 30. avgust 2020

Današnja debela toča na območju Šentjanža (Dolenjska). Foto: Janja Bale

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 30. avgust 2020

Pozor! Proti Štajerskem se iz jugovzhoda pomika močnejša nevihtna linija s silovitim vetrom ter nalivi. Lokalno lahko...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 30. avgust 2020

Opozorilo pred možnostjo krajevnih neurij čez cel dan je izdala tudi Agencija RS za okolje, pri čemer umiritev razmer pričakujejo v noči na ponedeljek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • porko2 19:28 30.avgust 2020.

    Vsem tistim, ki imajo hiše še vedno pokrite s salonitkami, bi bilo potrebno najprej napisati kazen.