Svet
27846 ogledov

Po letovanju na Hrvaškem se spet uči hoditi

Nicole Chadwick Facebook
20-letnica si bo letošnje letovanje na Hrvaškem zapomnila za vedno.

20-letna Nicole Chadwick je s svojim fantom prejšnji mesec obiskala Dubrovnik. Britanca sta želela videti bližnje otoke, odločila sta se za izlet z ladjico. Med izletom se je ladjica ustavila, turisti so skakali s plovila in plavali proti obali. To je storil tudi Nicolin fant. Ko je to želela storiti še sama, je prišlo do nesreče. Padla je na hrbet in si poškodovala hrbtenico.

"Začutila sem hude bolečine na hrbtu, kričala sem. Skušala sem plavati nazaj do ladjice, vendar nisem mogla. Krvavela sem iz nosu," je nesrečna Britanka povedala az Metro.

Fant in ostali so ji pomagali na plovilo, prepeljali so jo do obale, kjer je že čakalo vozilo nujne medicinske pomoči. Morala je na operacijo. "Bilo je grozno, nisem vedela, kaj se dogaja. Odpeljali so me v Split."

Njeno zavarovanje ni pokrilo zdravljenje in poti domov. Mama 20-letnice, ki je takoj po nesreči odpotovala na Hrvaško, je povedala, da želijo s tem, ko delijo zgodbo svoje hčerke, opozoriti druge, da so na počitnicah previdni, predvsem mladi ljudje. "Vemo, da gredo na počitnice, da bi se zabavali," poudarja mama ter dodaja, da do nesreče hitro pride in da zavarovanja ne pokrijejo vseh stroškov.

Reševalno vozilo Niso mu mogli pomagati Svet Mladi francoski turist sedel pred bolnišnico in jokal

Nicole okreva v bolnišnici v Manchestru. Čaka na še eno operacijo, ki ji bo sledila fizioterapija, s pomočjo katere se bo naučila še enkrat hoditi. Starši in priajtelji so odprli račun za zbiranje denarja po nesreči. Sami bi stroške težko pokrili. Doslej so zbrali 15 tisoč funtov (nekaj več kot 16.500 evrov). 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • bpe50790 18:48 02.september 2019.

    To je najboljša zaposlitev, ki jo Google zdaj plačuje. Za delo sem zaslužil 27936 evrov 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in se vseeno hitro vrnil domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden. tukaj ...... >>> www.WebJob33.Com