Svet
1232 ogledov

Po Muskovem prevzemu Twitterja prve spremembe

Elon Musk Epa
"Ptica je svobodna," je po prevzemu Twitterja sporočil Elon Musk.

S prevzemom podjetja se je zaključila saga o prevzemu družbe Twitter, ki se je vlekla že vse od začetka leta. Elon Musk je po prevzemu podjetja tvitnil: "Ptica je svobodna". Podjetje prevzema še ni uradno potrdilo, a BBC se sklicuje na enega od prvih investitorjev v podjetje, ki je potrdil uspešen zaključek posla, vrednega 41 milijard dolarjev.

Več ljudi na vodilnih položajih naj bi po prevzemu pospremili iz podjetja, med njimi vodilnega moža Paraga Agrawala, poroča Reuters. Soustanovitelj podjetja Biz Stone se je zahvalil Agrawalu, glavnemu finančnemu direktorju Nedu Segalu ter in direktorici Vijayaji Gadde. 

Musk se je za nakup družbe odločil, ker je želel pomagati človeštvu, da bi "civilizacija imela skupni digitalni mestni trg. Že aprila, ko je bil sprva napovedan prevzem podjetja, je dejal, da želi poskrbeti, da bo družbeno omrežje prostor svobodnega govora.

Do prevzema spomladi ni prišlo, maja je bilo že videti, da bo vse skupaj padlo v vodo. Musk je kot enega od razlogov za omahljivost navedel domnevno visoko število lažnih računov. Julija je dejal, da ne želi več kupiti podjetja, a je Twitter vztrajal, da se je Musk pravno zavezal k nakupu. Vse skupaj je šlo tako daleč, da so proti njemu vložili tožbo zaradi nespoštovanja dogovora. 

Kaj za podjetje pomeni sprememba vodstva, še ni jasno. Bloomberg navaja, da je Musk zanikal, da bo prišlo do velikega odpuščanja. Napovedal pa je, da so njegova pričakovanja do zaposlenih zelo visoka.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 9
  • Jernej65 11:34 29.oktober 2022.

    Družbena omrežja, ki delujejo na način Twiterja vodijo v izkrivljeno družbo laži in prevar ter podpihovanje sovraštva. Sploh ne bo več mogoče ločiti laži od resnice. Pod Muskom, bo postala platforma navidezne resničnosti.

  • Pepe007 08:25 28.oktober 2022.

    Lažni računi so tudi absolutna "svoboda" govora, ki jo Musk propagira :). Aja, so pa škodljivi, ko se določa vrednost podjetja, če si na strani kupca. Pozneje bodo dobrodošli, da vrednost za naslednjega kupca višja.

  • jakec1575 07:48 28.oktober 2022.

    Ce bo brisal lazne racune, se bo janseva vojska stopila.

Sorodne novice