Svet
11 ogledov

Po napadu več tisoč čebel se bori za življenje

Čebele se niso pustile zlahka pregnati z avtoceste. Žurnal24 main
Med sprehodom po polju so čebele iz 90 panjev napadle 74-letnico, ki se zdaj v bolnišnici v Koprivnici bori za življenje.

Štiriinsedemdesetletno Barico Matanović so med sprehodom po polju blizu Koprivnice na Hrvaškem napadle čebele iz 90 panjev, priče pa so za hrvaški portal 24sata.hr povedale, da je bil prizor grozljiv. Zaradi več kot tisoč pikov je pristala v bolnišnici, kjer se bori za življenje. Zdravnica iz bolnišnice v Koprivnici Brigeta Salapaj Dominković je povedala, da se je njen krvni tlak znižal, stanje je zelo resno.

Matanovićeva, so povedali, čebel ni izzvala, saj imajo tudi pri njih nekaj panjev že več desetletij in ve, kako z njimi. Najverjetneje gre za vonj parfuma ali pa je kaj drugega botrovalo, da je na tisoče čebel napadlo nesrečno žensko in jo popikalo skoraj do smrti. Predsednik Čebelarske zveze Lipa iz Koprivnice Tomislav Vrban meni, da so bile čebele agresivnejše kot običajno zaradi vetra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.