Svet
75 ogledov

Po petih letih so ga našli živega

Pohodniški čevlji Shutterstock
Svojci so pet let pogrešali 39-letnega Antona, ki je izginil neznano kam. Pogrešanega moškega so zdaj našli.

Pred petimi leti se je 39-letni Kanadčan Anton Pilipa odpravil od doma v Vancouvru. Za njim se je izgubila vsaka sled. Pilipa je imel psihične težave in se je pred izginotjem začel zdraviti zaradi shizofrenije, je povedla njegov brat Stefan

Pilipa so našli, ko je bos in brez dokumentov taval v bližini glavnega mesta brazilske zvezne države Amazonija. Kako se je znašel v Braziliji, ni povsem jasno. Kot kaže, je prepotoval dve celini. "Presenečen sem, da je živ in da mu je uspelo priti tako daleč," je za CBC dejal Stefan. "Ves ta čas me je mučilo vprašanje, kje je in kaj se je zgodilo z njim." 

Izginil v džunglo

Brazilska policija ga je prvič prijela že novembra lani. Odpeljali so ga v bolnišnico, od kjer pa je pobegnil in izginil v džungli. Policistka Helenice Vidigal, ki ga je izprašala, je povedala, da se je Pilipa zatekel v predel, kjer živijo plenilci, kot so krokodili in velike mačke. "Bali smo se, da bi ga lahko katera od teh živali pokončala," besede Vidigalove prenaša The Telgraph. 

Ko so ga spet našli v bližini Manausa, je Vidigalova prek Twitterja stopila v stik z njegovimi sorodniki. "Videti je bil zanič. Zdravje mu je začelo pešati. Še pravi čas so ga našli," je po srečanju z bratom dejal Stefan. Anton je za BBC Brazil povedal, da je srečen, da je živ in da se lahko vrne k družini. 

Leto pred izginotjem je prišel navzkriž z zakonom. Obtožen je bil zaradi napada in prekrškov, povezanih z orožjem. Preden bi se moral zglasiti na sodišču, je izginil. Po vrnitvi v Toronto v začetku tedna so ga aretirali in nato spustili po plačilu varščine, še piše The Telegraph.

 

 
Komentarjev 6
  • smejka 22:53 10.februar 2017.

    To z zvončki se popolnoma strinjam.Označiti nekoga je kot ''napadati'' novinarje zaradi naslovov.Tudi oni delajo in žal se morajo prilagajati trgu.Vse je odvisno od nas: prodajajo nam kar kupujemo, pišejo kar beremo...Zgodba, čeprav z ''neumnim naslovom'' je tako rekoč srečna ...prikaži več in jo lahko brez komentarjev pustimo v pozabo.Raje preberem pet takih kot: Umorjen...Pretepena....Nesreča na avtocesti...neurje..

  • KOJAK 14:05 10.februar 2017.

    Smejka sem eden najmanj zagrenjenih na teh straneh, KRVAVIH ZGODB SKORAJDA NE BEREM, glede tega ste me kar določili, kar pa je zame ena izmed karakteristik tipičnega slovenceljna. Žurnalovo spletno stran sem imel do pred kratkim za edino redkih, ki ...prikaži več je imela normalne novice, tega žal ni več. Vedno več je le senzacionalizma, le da ljudje klikajo. Vse to vodi, da je vedno več tudi butastih in žaljivih komentarjev saj to privlači določen tak tip bralcev. Zvončke sem si pa ogledal že včeraj, jih pa nerad trgam saj so mi lepši v naravnem okolju, Pa lep pozdrav.

  • smejka 13:12 10.februar 2017.

    Tudi meni....še bolj obnašanje,ki se smatra pod ta naziv.