Svet
1323 ogledov

Po tekmi izbruhnili neredi, umrl otrok

spopadi po tekmi Francija Maroko
1/2
Profimedia
V Franciji in Belgiji je po polfinalni tekmi med Marokom in Francijo prišlo do neredov. Umrl je en otrok, prijetih je bilo več kot sto ljudi.

Maroko in Francija sta se pomerila v polfinalu svetovnega prvenstva. Slednja je slavila z 2:0 in bo tako branila naslov svetovnih prvakov v nedeljo proti Argentini. Po tekmi so v Franciji in Belgiji izbruhnili neredi, zaradi katerih je morala posredovati policija. 

V francoskem Montpellierju so po tekmi ljudlje šli na ulice, pri tem pa je umrl 14-letni deček. Po navedbah tamkajšnjih oblasti je dečka zbil avtomobil. Kmalu po prihodu v bolnišnico je deček za posledicami poškodb umrl. Vozilo, ki je dečka zadelo, so našli v bližini kraja dogodka. Policijska preiskava dogodka še traja.

Okoli sto navijačev je policija pridržala tudi v Bruslju. Navijači so kršili javni red in mir, poškodovali dve policijski vozili, zažigali kontejnerje.

Nekaj posameznikov je policija pridržala tudi v Antwerpnu, navaja agencija Belga.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • andrej084 09:32 15.december 2022.

    Prosvetni delavci na stalnem delu v tujini, nepismena ali polpismena bagra, ki bi morala delati, v resnici pa se izlezava in stepa froce na racun tistih ki delajo...

  • Luksi 08:59 15.december 2022.

    Doktorji znanosti in kirurgi?