Svet
19385 ogledov

Pobegnil pes: dve ranjeni ženski, ubil psa in mačko

Pes Profimedia fotografija je simbolična
Krvoločen pes je izkoristil odprta vrata in pobegnil iz hiše.

V Montesilvanu v Pescari je v četrtek pobegli pit bull terier, ki je najprej napadel psa in ga ubil, nato je poškodoval še skrbnico umrlega psa. Za tem je napadel še eno žensko in ubil mačko, poročajo italijanski mediji. Nesrečni dogodek je aktiviral številne policiste, zdravstvene delavce in veterinarsko službo.  

Po pobegu takoj v napad

Pes je pobegnil v četrtek okoli 12.30 na ulici Via Spagna. V bolnišnici sta pristali dve ženski, ena stara 87 let, druga pa 54 let. Prvo so prepeljali z reševalnim vozilom. Pri padcu je utrpela tudi zlom stegnenice.

Druga ženska je prišla v bolnišnico sama. Pes jo je ugriznil v obraz, a njeno stanje ni bilo resno. Žal je kasneje po napadu poginila tudi mačka, ki je bila zadnja žrtev napadalnega psa.

Pitbulla je ujelo veterinarsko osebje lokalnega zdravstvenega urada v Pescari in ga prepeljalo v pesjak, kjer je trenutno na opazovanju. Preiskave še potekajo, pes naj bi pred tem že pobegnil in napadel druge živali ter ljudi. 

Kako reagirati, ko vašega psa napade pes?

Zgoraj je tragičen razplet nečesa, kar se lahko zgodi številnim skrbnikom psov, če imajo doma napadalnega psa. Takšnih pobegov napadalnih psov je veliko. Ko takšni psi napadejo mačke, pse ali druge živali v okolici, velikokrat napadi niso niti evidentirani. Tak pes lahko hitro poškoduje tudi ljudi, ki želijo pomagati napadeni živali. Zato moramo biti ob izbiri psa odgovorni in dobro premisliti, ali si lahko omislimo zahtevno in večjo pasmo psa. Takšna izbira prinaša veliko dela in dodatno odgovornost. 

V namen odgovornega skrbništva živali Žurnalovci vsako leto organiziramo Festival za ljubitelje živali, ki bo letos v nedeljo, 2. junija v Novi Gorici. Vabljeni na največji dogodek za ljubitelje živali v Sloveniji.

TUKAJ pa lahko preberete intervju z inštruktorico Alfakana o tem, kako opazimo opozorilne znake pri psu, o pomenu socializacije in pravilne vzgoje psa. Zaupala nam je tudi, kako moramo reagirati, če našega psa napade tuj pes.

Žal je še vedno veliko tudi takšnih skrbnikov, ki namenoma izpustijo nevzgojene pse. Slovenska veterinarka je delila pretresljiv in nazoren opis, kaj takšni "izpusti" psa pomenijo. Preberete ga lahko TUKAJ

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 19
  • munja 17:18 24.februar 2024.

    Vsak človek zagotovo ni primeren za vsako vrsto psa, zato bi morali bodoči lastniki, sploh potencialno bolj nevarnih pasem, obvezno opravljati psihoteste.

  • Avatar Zala
    Zala 13:14 24.februar 2024.

    In kaj bodo opazovali na tem psu? Takoj evtanazija.

  • Kmodri_ 12:17 24.februar 2024.

    Kdaj bo oblastnikom kapnilo, da so tovrstni psi preveliko tveganje za družbo in jih je treba prepovedati? Psi, ki imajo več stokilski ugriz so potencialni morilci še posebej v družbi, ki je polna narcisoidov, psihopatov in podobnih, ki imajo take ...prikaži več pse za izživljanje lastnega ega? Dokler družba ne bo zdrava ni mesta za tovrstne pse!