Svet
23 ogledov

Pod zemljo razmišljali o kanibalizmu

Rudarji so pod zemljo razmišljali tudi o kanibalizmu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Čilski rudarji, ki so bili več tednov ujeti pod zemljo, bodo po štirih mesecih le spregovorili za ameriške medije. Razkrili bodo tudi najbolj črne misli med ujetništvom.

33 rudarjev, ki so bili več metrov pod zemljo ujeti 69 dni, bodo z javnostjo delili podrobnosti najtežjih dni svojih življenj. Odločili so se namreč, da bodo prekinili molk in o ujetništvu odkrito spregovorili za ameriško televizijo.

Nekateri mediji so se medtem že uspeli dokopati do nekaterih podrobnosti. Pogumne rudarje tako ni mučila samo fizična slabost, ampak so bili tudi v zelo slabem psihičnem stanju. Eden izmed rudarjev je namreč priznal, da so vsi začeli razmišljati o smrti.

"Če bomo še naprej tukaj, je najbolje, da se prepustimo smrti in gremo vsi skupaj," so si med sabo govorili rudarji in bili iz dneva v dan prepričani, da bodo napravili samomor. Razmišljali so, da bi se zastrupili z ogljikovim monoksidom.

Med čakanjem na reševalce so rudarji razmišljali tudi o tem, kaj bodo storili, če jim bo začelo primanjkovati hrane. Ena izmed možnosti, o kateri so razmišljali, je bila tudi, da bi začeli jesti trupla kolegov, ki ujetništva ne bi preživeli.

Zdravniki so potem, ko so bili vsi rudarji rešeni, dejali, da se je 32 od 33 rudarjev soočalo s težkimi psihičnimi problemi. Rudarji po štirih mesecih skušajo zaživeti normalno življenje. Kot še piše Daily Mail, nekateri še vedno jemljejo tablete, drugi pa več časa namenjajo družini in prijateljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.