Svet
5844 ogledov

Podrobnosti: Srečala sta še Dankinega očeta

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Dveletna deklica Danka Ilić iz Bora v Srbiji je bila ubita, je med izrednim nagovorom danes potrdil predsednik Aleksandar Vučić.

Minister za notranje zadeve Bratislav Gašić je sporočil podrobnosti grozljivega primera. Oba moška, ki sta osumljena umora, sta kaznivo dejanje podrobno opisala. Gašić je povedal, da je Dankina mama prišla domov na Banjsko polje z otrokoma ob 13.10. "Otroka sta bila na dvorišču, igrala sta se, ona pa jih je v fotografirala," je povedal Gašić.

Zadnjo fotografijo otrok je mama možu poslala ob 13.22. Nato je sin prosil za vodo, ki je bila v vozilu nekaj metrov stran. "Med točenjem vode je ugotovila, da Danke ni. Ob 13.41 je poklicala moža, ki je prišel ob 13.55. Nato je ob 13.45 poklicala policijo, ki je prišla ob 13:59 in takoj začela z iskanjem," je povedal minister Gašić.

"Aktiviran je bil sistem Najdi me. Od takrat, ko je Dankina mama zapustila stanovanje, smo pregledali njen telefon, njegovo gibanje, ob tem pa primerjali vse možne osebe, ki so šle mimo," je povedal minister. Tako so našli dva delavca Vodovoda, za katera se je izkazalo, da sta storilca.

"Ustavila sta se, ker naj bi rabila na potrebo. Malo Danko sta povozila," je dodal minister. "Osumljenec je vozil vozilo, sopotnik pa je njeno telo, ki je bilo v nezavestnem stanju, prenesel na zadnji del vozila.". Naletela sta celo na Dankinega očeta, ob 13:57, ki ju je vprašal, če sta jo videla, kar sta zanikala. Nato sta odšla na deponijo. 

"Ob prihodu na deponijo je S.J. prevzel truplo in ga odvrgel na deponijo, kjer so bile smeti, D.D. pa je stražil. Nato sta se vrnila v podjetje," je povedal minister. "O njuni hladnokrvnosti priča dejstvo, da je eden od osumljencev, S.J., na direktorjevo povabilo še isti dan odšel na Banjsko polje iskat izginulo deklico," je dodal.

Opravljenih je bilo 15 poligrafskih testiranj, preiskovalci so pregledali evidenco 150.000 telefonskih klicev in sporočil.

"Osumljenca sta nas odpeljala na odlagališče, kjer sta pustila truplo, vendar imamo podatke, da se je eden od njih vrnil in prenesel truplo na drugo lokacijo. Ne moremo jim zaupati, ker prelagata krivdo drug na drugega," je dejal minister.

pogrešana deklica Svet Tragičen konec iskanja srbske deklice Danke Danka Ilić Svet Izginotje deklice Danke, prvič se je oglasila mama

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.