Svet
28278 ogledov

Pogreb Oliverja Dragojevića: Polaganje krste v grob pospremili z baklami

Pogreb Oliverja Dragojevića
1/3
Pixsell
Čustveno slovo od velikana hrvaške glasbe.

Številni domačini so več kot tri ure čakali v vrsti, da bi se še zadnjič poklonili priljubljenemu glasbeniku. Prišli so tudi številni hrvaški glasbeniki in znane osebnosti, med drugim Gibonni, nekdanji košarkar Dino Rađa s soprogo, Stejpan Hauser iz dua 2Cellos in mnogi drugi.

Zakonca Rađa nista mogla skriti solza, nekdanji košarkar mu je poslal še zadnji poljub.

Pogreb se je začel ob 18-ih z instrumentalnimi Dragojevićevimi pesmimi in skladbo 'Vrati se mili ćale', ki so jo zapeli člani klape Ošjak iz Vele Luke.

Pogreb Oliverja Dragojevića | Avtor: Pixsell Pixsell

Obred je vodil dober Dragojevićev prijatelj duhovnik Stipica Grgat, sprevod so spremljali tamburaši in pevci klap.

Stejepan Hauser iz dua 2Cellos je na samem začetku pogreba na svojem violončelu zaigral Oliverjevo pesem Galeb i ja.

Umrl je Oliver Dragojević Po narkozi prepeval Magazin Tu bodo pokopali Oliverja Dragojevića Slovo Oliverja Dragojevića v Splitu Magazin Ganljivo slovo Splitčanov od Oliverja Dragojeviča

"Oliver, naš svet se je porušil, ko smo slišali, da ne boš več potoval po naših valovih. Ostal boš v naših srcih in večno zapisan v zgodovini naše skupnosti. V to si lahko prepričan. Vem, da ti hvalnice ne bi bile všeč, ker nikoli nisi želel biti v središču pozornosti. Naj bo mirno morje. Adijo, kapitan!" je v govoru dejala županja Vele Luke Katarina Bikić.

Pogreb Oliverja Dragojevića | Avtor: Pixsell Pixsell

Polaganje krste v grob so predstavniki hajduške navijaške skupine Torcida pospremili z baklami. Oliver bo, čeprav je pokopan, še naprej živel v naših srcih s svojimi pesmimi.

Komemoracija v spomin Oliverju Dragojeviću Magazin Šest minut stoječih ovacij za pokojnega Oliverja Dragojevića

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • rogixl 14:47 02.avgust 2018.

    Pustite že Oliverja, naj počiva v miru. Tole je pa že malo preterano.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:12 02.avgust 2018.

    Bravo Žurnalovci samo dva prispevka sta danes na temle portalu,a je človek zadolžen za c/p iz ustaških cajtngov na dopustu??

  • matermila 12:25 02.avgust 2018.

    Vsa čast Oliverju.Pa vi?Ste se že vprašali,če niste že malo dolgočasni z njegovim pogrebom?Že tri al štiri dni neprenehoma bombardirate z njegovo smrtjo.A se vam to zdi dovolj moralno?Zbirate klike z nesrečo drugih.Človeka ni več,odšel je,pokopali so ga,vi pa še ...prikaži več kar nabijate.Pa mimogrede,prvič v življenju(ki ni kratko),sem videl da na pogrebu ploskajo.Čudno.