Svet
4035 ogledov

Pogrešajo helikopter z osmimi ljudmi na krovu

helikopter Shutterstock
Izginil je nad morjem.

Ruski helikopter z osmimi ljudmi na krovu je danes najverjetneje strmoglavil v morje v bližini norveškega otočja Spitsbergi na Arktiki. Vsi potniki so ruski državljani, še vedno pa niso našli potnikov niti helikopterja.

Helikopter je domnevno strmoglavil dva ali tri kilometre od ruske rudarske skupnosti Barentsburg. Oblasti sicer le vedo, da je helikopter izginil nad morjem, ne pa, ali je morda nadzorovano pristal.

Pogrešane iščejo norveški helikopter in reševalne ladje, ni pa jim še uspelo vzpostaviti kontakta z izginulim helikopterjem. V času izginotja je na območju snežilo.

Ruski generalni konzul na Spitsbergih Viačeslav Nikolajev je za rusko tiskovno agencijo Interfax dejal, da je bilo na helikopterju pet članov posadke in trije znanstveniki. Gre za civilni helikopter. "Vemo, da se helikopter ni vrnil. Ampak ali je strmoglavil ali ne, ne morem reči," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice