Svet
1577 ogledov

Argentinska vojska končala reševalno akcijo za 44 mornarjev

podmornica epa pogrešana podmornica, Argentina
Najnovejše v primeru iskanja pogrešane argentinske podmornice.

Argentinska vojska je opustila iskanje podmornice, na kateri je bilo 44 članov posadke. "Navkljub velikim naporom podmornice nismo uspeli najti," je dejal tiskovni predstavnik mornarice Enrique Balbi

Podmornica ARA San Juan je izginila pred dvema tednoma. Zadnji stik z njo so imeli 15. novembra, ko je posadka sporočila, da imajo težave. Na območju, kjer so bili nazadnje, je bilo kmalu po zadnjem javljanju slišati eksplozijo. 

Balbi je dejal, da so iskanje izvajali dlje, kot je bilo pričakovati, da bi posadka lahko preživela. Napovedi so namreč bile, da imajo na podmornici dovolj kisika, da bi lahko pod vodo preživeli od sedem do deset dni. 

podmornica Sumljivo Svet Mornarica preiskuje sumljiv zvok

Podmornica se je vračala z rutinske misije, ko so sporočili, da naj bi prišlo do kratkega stika. Ukazali so jim, naj se nemudoma vrnejo v svojo bazo, a se to žal ni zgodilo. 

Na krovu podmornice je bilo 43 moških in ženska. 35-letna Eliana Maria Krawczyk je bila prva častnica v Argentini, ki je služila na podmornici, še navaja BBC. 

ARA San Juan Časa je vse manj Gorenjska Kisika imajo le še za dva dni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.