Svet
73485 ogledov

Policija je takole aretirala heroja Zagreba, ljudje so na nogah

Aretacija Tihomira Blagusa facebook
Zagrebčan Tihomir Blagus je postal znan, potem ko je v petek zvečer med neurjem v Zagrebu vdrl v prostore podjetja Hrvatske vode in odprl zapornico v kanalu, ki vodi proti Savi.

Okolišani trdijo, da je voda takoj potem opazno padla, a podjetje je zaradi vloma podalo kazensko prijavo in Blagusa je odpeljala policija.

V nedeljo je povedal, kaj se je zgodilo. »Pride nekdo mimo in mi reče, da je gori policija, da so Hrvatske vode podale prijavo zaradi vloma,« je povedal Blagus, ki je šel tja, jim priznal, da je vlomil on ter jih začel snemati. Policist mu rekel, naj neha snemati, da to policijske zadeve in ker ni nehal, mu je izbil mobitel iz rok.

»Potem smo se malo prerivali, dali so mi lisice na roke in me odpeljali na policijo,« razlaga. Tam je preživel kake tri ure, bili so korektni, potem pa so ga, menda zaradi pritiska javnosti, izpustili. »Internet gori, dobili smo ukaz, da te izpustimo, so mi rekli,« pravi Blagus, ki je zaradi aretacije besen.

Danes so na facebok strani Trnje objavili zgornjo fotografijo aretacije. "Tako so aretirali našega Tihomira. Noga na vratu??? Ali nismo kred kratkim videli, kaj se je v Ameriki zgodilo zaradi podobnega policijskega postopka," so zapisali. V teh urah po objavi je imela ta tisoč delitev in več kot 250 komentarjev. 

Zagrebška policija je danes objavila, da je bil 54-letni moški priveden zaradi motenja in žaljenja policistov na ogledu in ne zaradi vloma.25. julija so dobili prijavo, da je prišlo do vloma. Po prihodu policistov na kraj je v prostore, v katere je bilo vlomljeno, poskušal vstopiti 54-letnik. Pri tem je oviral policiste pri uradni nalogi, jih žalil, nato pa začel z roko zamahovati proti policistu. Ta ga je opozoril, naj se pomiri in naj neha kršiti javni red in mir. S tem ni nehal niti po opozorilu, da ga bodo prijeli, zato so policisti uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali, so pojasnili na policiji. 

Dodali so še, da je bil pod vplivom alkohola (0,88 g/kg) in da bo zaradi kršenja javnega reda in miru zoper njega podan obtožni predlog.

Na Facebook strani Trnje so objavili posnetek, kako se je vse začelo. »Policija je sporočila, da je naš heroj Tihomir Blagus pijan žalil policiste in da so ga zato aretirali. No, objavljamo posnetek, kako se je vse začelo. Tihomir je policiste snemal (na javni površini), kako delajo zapisnik, to ni bila kakšna kriminalistična preiskava. V nekem trenutku policist prepove snemanje in Tihomiru izbije telefon iz roke,« so zapisali.

EKSKLUZIVNO! Policija je dala izvještaj da je naš heroj Tihomir Blagus pijan vrijeđao policajce i da je zato priveden. No, objavljujemo snimku kako se sve to dogodilo i kako je to krenulo. Tihomir je snimao (na javnoj površini) policiju kako radi zapisnik zbog provale, to nije bio ni nekakav krim izvid. U jednom trenutku policajac ne dopušta snimanje i izbija i uzima Tihomiru mobitel iz ruke. Sherajte!

Objavil/a Trnje - na posljednjoj liniji obrane dne Torek, 28. julij 2020

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Avatar olor
    olor 13:06 29.julij 2020.

    Ko policija prosi občane za pomoč, pa se čudijo, da je ne dobijo?

  • munja 06:54 29.julij 2020.

    Ni se nam treba ozirat po sosedih, imamo tudi pri nas veliiiiko raznoraznih primerov.

  • Janez 06:26 29.julij 2020.

    Delo policije je javno. Nimajo kaj skrivati, zato če je vse v redu se nimajo bati snemanja. V nekaterih državah policaji sami snemajo svoja dejanja zato da dokažejo da je bilo vse v redu!