Svet
1091 ogledov

Zaradi nesreče s smrtnim izidom policija ovadila ministra za obrambo

Nesreča na Hrvaškem 24sata
Grozi mu do osem let zapora.

Hrvaška policija bo kazensko ovadila nekdanjega ministra za obrambo Maria Banožića zaradi povzročitve včerajšnje prometne nesreče s smrtnim izidom, je danes poročala hrvaška tiskovna agencija. Banožiću, ki ga je premier Andrej Plenković razrešil že na dan nesreče, grozi do osem let zaporne kazni.

Nesreča se je zgodila včeraj zjutraj blizu Vinkovcev, ko je Banožić po navedbah tožilstva z osebnim avtomobilom v gosti megli nevarno prehiteval tovorno vozilo, pri tem pa trčil v kombi, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. 40-letni voznik kombija je v nesreči umrl, poškodovanega Banožića pa so sprva odpeljali v lokalno bolnišnico in ga nato premestili v klinični center v Osijeku.

Vukovarsko-sremska policijska uprava je za televizijo N1 potrdila, da razrešenemu ministru grozi do osem let zaporne kazni za povzročitev prometne nesreče s smrtnih izidom iz malomarnosti.

Plenković je pojasnil, da bo že v ponedeljek začel z iskanjem Banožićevega naslednika, do tedaj pa naloge ministra opravlja državni sekretar Zdravko Jakop. Kot je povedal premier, je razrešeni minister še vedno v kliničnem centru, kjer okreva po hudih poškodbah, še navaja Hina.    

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.