Svet
55 ogledov

Policija: "Pridite na dekličin pogreb"

pokopališče Shutterstock
Policiste je usoda dojenčice tako ganila, da so javnost pozvali, naj se udeležijo zadnjega slovesa.

Policija je konec februarja v Oxfordu ob neki sprehajalni poti našla truplo dojenčice. Kot je pokazala obdukcija, je bila deklica mrtvorojena. Njenih staršev niso našli. Vsi poskusi policije, da bi odkrili, kdo je mati otroka, so se izjalovili. Po besedah inšpektorja Jima Holmesa je možno vse, da je mati še vedno v Oxfordu ali pa na drugem koncu sveta. 

Inšpektor je povedal, da so deklici nadeli ime Raihana (roža nebes). "Pomembno nam je bilo, da ima deklice ime. Izbral sem ga sam. Kot oče dveh otrok vem, kako težko je izbrati ime za svojega otroka. V teh okoliščinah pa je še bolj pomembno, saj bo to edino obeležje, ki ga bo imela," je solznih oči povedal Holmes. Dojenčico bodo pokopali naslednji teden, domačine pa je pozval, naj se pogreba udeležijo. 

Hkrati se je še enkrat obrnil na mater otroka in jo pozval, da je še vedno čas, da se javi. Obenem je poudaril, da zoper njo ne vodijo in ne bodo vodili nobenega postopka. "Naša vrata so odprta za vas," je dejal. 

dezurni@zurnal24.si Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.