Svet
3331 ogledov

Policist fizično nad človeka, ki je kršil uredbo

Policist Srbija Reševalni pas/Twitter
43-letni moški je kršil prepoved gibanja.

Na posnetku iz Beograda se vidi, kako policist udarja človeka, ki sedi na zadnjem sedežu policijskega avtomobila. Portal N1 poroča, da gre za 43-letnega moškega, ki je kršil uredbo o prepovedi gibanja.

„To ni slika policije, kakršno si želimo. Pozval sem sektor notranjega nadzora, da podrobno preuči delovanje tega policista,” je na Twiterju zapisal notranji minister Nebojša Stefanović, potem ko se je na spletnih omrežjih razširil posnetek spornega delovanja.

Na posnetku se vidi, kako policist petkrat udari človeka, ki sedi na zadnjem sedežu policijskega avtomobila. Srbski portali pri tem poročajo, da je moškega policija privedla, ker je kršil prepoved gibanja.

Denar, evro Slovenija To lahko storite, če ne dobite kriznega dodatka

Te dni še strožje

V Srbiji je včeraj ob 17. uri začela veljati najdaljša policijska ura od uvedbe izrednih razmer zaradi epidemije novega koronavirusa 15. marca. Zaradi praznikov ob pravoslavni veliki noči bo ob popolni prepovedi gibanja na prostem veljala skupno 84 ur, do torka do 5. ure.

Pred začetkom veljave policijske ure so bile trgovine z živili Srbiji odprte nekoliko dlje, do 16. ure, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Doslej je nekaj vikendov policijska ura v Srbiji trajala od petka od 17. do ponedeljka do 5. ure. Ob delavnikih velja med 17. in 5. uro.

Do včeraj so v Srbiji potrdili skupno 5690 primerov okužbe z novim koronavirusom, nazadnje 372. Umrlo je še sedem bolnikov, skupno 110.

koronavirus Koronavirus Svet "Očitno se je zgodilo marsikaj, kar ne vemo"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar jate
    jate 06:51 19.april 2020.

    a res ode,jerneja itd.???ce nekdo krsi prepoved gibanja ga treba prebutat tako sem razumela iz vajinih komentarjev...super potem morajo vsi ki pridete na obalo ,bled itd vas prebutat do neprepoznavnosti posebno zdaj ko bo 1,maj....oooo to pa ne,boste zdaj bili glasni

  • jerneja45 17:04 18.april 2020.

    Edino pravilno. Zastonj ga ni namahal. Tako bi bilo treba, pa bi bil mir. Policija je tukaj za vzdrževanje reda in miru, ne pa, da se bodo oni bali folka.

  • ode 17:02 18.april 2020.

    Ne bi ga smel takole z roko klofati po gobcu - moral bi ga z vzgojno palico (penderekom). Policaji, varnostniki z licenco za fizično varovanje in vojaki so pri nas edini z licenco za uporabo fizine sile proti kršiteljem zakonov ...prikaži več in predpisov, ki ne upoštevajo njihovih ukazov.