Svet
2620 ogledov

Policist streljal v tihotapca migrantov

hrvaška policija Profimedia
Zapeljala sta proti policistu, ustaviti nista hotela.

Hrvaška policija je danes v mestu Živković Kosa v osrednjem delu države skušala s streli ustaviti domnevna tihotapca migrantov, ki sta skušala celo z avtomobilom zapeljati v policista. Dvojico so aretirali v približno 20 kilometrov oddaljenem Karlovcu. Na kraju dogodka so našli 29 tujcev, je sporočila policija v Karlovcu.

Voznik osebnega avtomobila nemških registrskih oznak ni zaustavil, kot mu je to naročil policist. Namesto tega je pospešil in skušal zapeljati v policista, ki je odskočil in nato dvakrat ustrelil proti zadnjim kolesom vozila, so navedli na policiji.

Uporaba pištole je bila po besedah načelnika karlovške policije Darka Bratića upravičena, saj je vozilo krenilo proti policistu.

Vozilo je pot nadaljevalo proti Karlovcu, kjer se je ustavilo. Iz njega sta pobegnila dva človeka, ki ju je policija aretirala. Sumijo ju tihotapljenja migrantov.

Na kraju dogodka so ob cesti našli tudi 29 tujcev, s katerimi bodo ravnali v skladu s predpisi, je povedal Bratić. Njihove narodnosti niso razkrili.

Načelnik je izrazil zadovoljstvo, da tokrat ni bilo poškodovanih in da so preprečili še en primer tihotapljenja ljudi.

Podoben incident se je konec maja zgodil na območju vasi Donji Srb na jugu države, ko je policija streljala na vozilo z migranti. Tedaj sta bila ranjena dva otroka, ki sta bila v kombiju.

Pretepeni migrant Begunec Svet Pretepli naj bi ga hrvaški policisti Hrvaški ribiči in hrvaška policija Slovenija Nov incident na meji, prišlo do vroče krvi in groženj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • ode 07:35 15.avgust 2018.

  #SvetSD za zunanje zadeve in #PredsedstvoSD: "Socialni demokrati odločno za sprejem beguncev v Slovenijo." http://t.co/BkS8Ak1Zcr cc/@TFajon

 • maresem 08:06 14.avgust 2018.

  Res velika skrivnost njihova narodnost. lahko se 3x ugiba. Policaja pa suspendirati, ker ne zna rokovati z orožjem.

 • Avatar čavez
  čavez 21:31 13.avgust 2018.

  Nesposobni policaji še strelat ne znajo in ti naj bi kaj varovali luzerji nesposobni.