Slovenija
8820 ogledov

Nov incident na meji, prišlo do vroče krvi in groženj

Hrvaški ribiči in hrvaška policija Goran Kovacic/PIXSELL Fotografija je simbolna.
Hrvaški ribiški čoln je v vodah, ki jih je arbitražno sodišče prisodilo Sloveniji, po poročanju POP TV ribiški barki iz Pirana v četrtek potrgal mreže za lovljenje rib.

Slovenska policija je za POP TV potrdila, da je hrvaško ribiško plovilo zapeljalo čez mrežo slovenskega ribiča, čeprav so ga pred tem opozorili in je bila mreža pravilno označena, zato zdaj policisti zbirajo obvestila zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Škode je po prvih ocenah za več kot tisoč evrov.

Ribič, ki je bil žrtev napada in ne želi biti imenovan, je novinarju POP TV Anžetu Božiču povedal, da je hrvaški ribič deloval brez povoda. Ob incidentu je prišlo do vroče krvi in groženj, da ni prišlo do eskalacije, pa sta poskrbeli policijski patrulji obeh držav.

Od razglasitve arbitražne razsodbe pred malo več kot letom dni so našteli že več kot 1600 nelegalnih vdorov Hrvatov. Samo letos meje na morju niso upoštevali okoli 900-krat. Od tega je šlo v okoli 400 primerih za policijska plovila, v okoli 500 primerih pa za ribiške barke.

Hrvaški ribiči in hrvaška policija Slovenija Policija: Če hrvaški ribiči ne bodo poravnali glob, jim lahko preprečimo vstop v državo
Komentarjev 3
  • mirror 08:42 29.julij 2018.

    Dve leti že Hrvati tulijo, da arbitraže ne priznavajo, Cerar pa še kar goni svoje. Bo treba pač sprejeti, da arbitraža ni veljavna, zaradi Sekolca in Drenikove. Pa tožbo proti Hrvaški umaknite, da ne bo spet blamaža, ker naši pravniki ...prikaži veči njihovim ne sežete niti do kolen. Na hrvaško mejo pa postavite Frontex, ker je naša meja propustna kot rešeto. Migranti se pojavljajo po celi Beli krajini. V EU nimamo ne prijateljev in ne zaveznikov, Hrvati pa jih imajo veliko. Še ZDA so na njihovi strani.

  • Vesoljec 00:09 29.julij 2018.

    Je že bila spisana protestna nota? :-D