Svet
1942 ogledov

Poljska prepovedala vstop vozil z ruskimi registrskimi tablicami

Ruska tablica/registrska označba Profimedia
Vozila z ruskimi registrskimi tablicami od polnoči ne smejo več vstopati na Poljsko. Prepoved velja za vse avtomobile, brez izjeme in ne glede na to, ali se uporabljajo za službene ali osebne namene, je v soboto pojasnil poljski notranji minister Mariusz Kaminski.

Državljanstvo voznika, lastnika avtomobila ali potnikov prav tako ni pomembno. "Pravilo je preprosto: katerokoli vozilo, registrirano v Rusiji, nima pravice do vstopa na Poljsko," je po poročanju poljske tiskovne agencije PAP še dejal Kaminski.

S tem ukrepom je Poljska razširila omejitev, ki je že veljala za tovorna vozila, registrirana v Rusiji. Kaminski je dejal, da gre za "dodaten element v okviru sankcij proti Rusiji in prebivalcem te države, ki vodi brutalno vojno proti Ukrajini in predstavlja grožnjo mednarodni varnosti".

Varšava je tako tudi uskladila svojo politiko s tremi baltskimi državami in Finsko, ki so že prej uvedle prepoved vstopa vseh vozil z ruskimi registrskimi tablicami na svoje ozemlje. Tudi Evropska komisija je sicer pred dnevi potrdila, da ruskim državljanom na ozemlje Unije, torej tudi na ozemlje Slovenije, po novem ni več dovoljeno pripeljati vozil in določenih dobrin, tudi če gre za osebno rabo. Več o tem smo pisali tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Idioti 12:28 20.september 2023.

    Prepovejte Poljski bandi vstop v SLO ! Če lahko vsaka država ukrepa po svoje , potem prepovejte vstop Poljakom , Ukrajincem , Moldavijcem in Romunom !

  • bobubob 11:39 20.september 2023.

    Pravilno, saj smo se iz časov kovida naučili, da zakoni veljajo, lahko pa tudi ne. Za obsodbo in posledice torej danes ni več potrebna sodna ugotovitev krivde, temveč je dovolj, da se za to odloči nekaj posameznikov. Tako kot v ...prikaži večv času po drugi vojni, v času izvensodnih pobojev. Že jutri bo torej lahko nekdo nam prepovedal iti kamorkoli ali nam bo zaplenil karkoli. Če ne bomo storili, kar želijo ZDA ali Bruselj. Ali pa morda kar naša politikantska levodesna kamarila. Še pomnimo Niemöllerja?

  • jezero 08:10 20.september 2023.

    POljsko so osvajali enrat Nemci, pa Rusi... Sedaj bi se Poljaki maščevali.