Svet
1100 ogledov

Ponujajo sanjsko službo. To so pogoji.

Maldivi Profimedias
Sonce, morje, plaža. V takem okolju ponujajo službo.

Philip Blackwell, ki je bil v preteklosti na čelu verige Blackwells, išče kandidata, ki bi vodil knjigarno v luksuznem letovišču Soneva Fushi na Maldivih. Eden od pogojev, ki jih mora izpolnjevati kandidat, je, da rad bere. "Želimo nekoga, ki je ustvarjalen in navdihujoč," pravi Blackwell. Na tak način želijo spodbuditi ljudi, da bi z drugimi delili svoje veselje do branja. 

V opisu del, ki jih bo sprejeti kandidat moral opravljati, so tako ponujanje literarnih del bogatim gostom, pisanje zabavnega in živahnega bloga o potovalnih izkušnjah in vodenje tečajev kreativnega pisanja. 

Uspešen kandidat se bo seveda moral preseliti v bližino letovišča in podpisati pogodbo za najmanj tri mesece. Blackwell sicer pravi, da je plača mizerna, a da druge ugodnosti pretehtajo. "Za marsikoga je to sanjska služba. Če bi bil še enkrat star 25 let, bi se prijavil," je dejal za The Guardian. Obljublja, da bodo delovno mesto razvijali in da je tudi v rokah uspešnega kandidata, da izkoristi to enkratno priložnost. Knjigarna bo odprla svoja vrata 1. oktobra. 

V preteklosti se je pojavilo že kar nekaj oglasov, v katerih so ponujali sanjske službe. Med drugim so pred dvema letoma pri nas izbirali kandidate za pastirsko službo v resortu pod Veliko planino. Pred nekaj leti so v Avstraliji z razpisom iskali kandidata, ki bi za šest mesecev skrbel za enega od slikovitih otokov Velikega koralnega grebena. Takrat se je prijavil tudi Slovenec Luka Daskobler, ki se je prebil med finaliste. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.